Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Khamis, Mei 06, 2010

PRK P212 Sibu: 3 penjuru- BN<>DAP<>BEBASPKR


Gambar diatas menunjukkan sejenis haiwan yang menyerupai tupai namun bezanya haiwan itu mempunyai sayap tapi malangnya ia tak boleh terbang tanpa adanya sebatang pokok yang berdiri untuk dijadikan sebagai tempat dia memanjat dan seterus terjun bagi membolehkannya terbang serta bergerak lebih jauh lagi.

Berbalik kepada Pilihan Raya Kecil Parlimen 212 Bandar Sibu, penamaan calon sebagaimana umum sudah sedia maklum akan dilangsungkan pada 8hb Mei Sabtu ini lebih kurang dua hari lagi manakala hari pengundian pula telah ditetapkan oleh SPR pada 16hb Mei hari Ahad hujung minggu hadapan.

Desas-desus yang mengatakan bahawa selain daripada calon daripada BN iaitu Robert Lau Jr serta Richard Wong Ho Leng dari DAP, terdapat seorang lagi calon yang akan turut serta untuk bertanding iaitu Encik Narawi Haron sebagai calon BEBAS dan dakwaan tersebut telah diperkuatkan dengan pengakuan pihak ibu pejabat SPR cawangan Sibu yang mengesahkan bahawa setakat ini borang pencalonan telah dibeli oleh dua orang iaitu satu oleh calon BN dan satu lagi oleh bakal calon BEBAS tetapi calon DAP belum lagi berbuat demikian kerana belum cukup duit..haha!

Analisa saya ringkas saja, jika berlaku juga pertandingan tiga penjuru pada PRK P212 Sibu itu nanti iaitu antara BN dengan DAP juga BEBAS, tapi yang sebenarnya jika kita ingat kepada hasrat awal Presiden Parti KeADILan Rakyat yang mahu calon daripada PKR diletak untuk bertanding menentang BN disitu namun atas alasan kononnya disebabkan semangat 'setiakawan' dalam Pakatan Pembangkang maka hasrat itu dilupa bagi memberi laluan kepada DAP tetapi saya melihat bahawa "semangat 16 September" yang bersarang didalam PKR itu sendiri tidak memungkinkan mereka untuk tidak belot kepada rakan sendiri didalam Pakatan Pembangkang.

Kehilangan banyak kerusi baik diperingkat DUN mahupun diperingkat Parlimen sangat pahit untuk ditelan kenyataannya oleh PKR apatah lagi kerusi Hulu Selangor gagal dipertahankan secara demokrasi setelah beberapa kerusi Parlimen mereka semakin kurang akibat dari tindakan wakil rakyatnya yang mengisytiharkan keluar daripada parti dan segalanya adalah sangat sukar untuk PKR terima.

Oleh itu, untuk mengembalikan semula jumlah kerusi yang mereka miliki sebelum ini walaupun tidak mungkin boleh sampai kepada jumlah yang lama, sekurang-kurangnya mereka akan berusaha serta sanggup berbuat apa saja demi untuk memastikan hasrat awal mereka itu tetap tercapai walaupun terpaksa melanggar prinsip yang dipegana bersama Pakatan Pembangkang, oleh sebab itu maka sangat perlu untuk PKR mencari jalan bagaimana cara untuk membolehkan mereka agar dapat turut serta dalam Pilihan Raya Kecil itu nanti dan jalan yang paling mudah adalah dengan menaja seorang calon bertanding atas tiket BEBAS.

Dan jawapannya nanti sangatlah mudah, seandainyalah calon BEBAS itu nanti ditakdirkan akan menang pada Pilihan Raya Kecil itu, ini bermakna permainan PKR telah menjadi dan untuk bulan-bulan awal kemenangan sebagai seorang calon BEBAS beliau akan memperlihatkan kepada rakyat bahawa beliau memang bebas tetapi untuk bulan-bulan terakhir beliau akan perlahan-lahan menyusup masuk melalui pintu belakang PKR supaya taktik sebenar mereka tidak akan dapat dikesan oleh DAP.

Karpal Singh! ..tunggu!!,.ada anak orang baik-baik rompak kafe siber!!!


Tolong! tolong! tolong!!! ..Karpal Singh, Lateefa Koya, Shahrizat Jalil, Majlis Peguam, Pakatan Pembangkang, DAP, PAS, PKR, Datuk Mahfuz Omar...!!!!

!!!..mana kamu semua???!!!....tolong!!!tolong!!!tolong!!!! ada anak orang baik-baik merompak sebuah kafe siber kat Jalan Genting Klang Selangor pukul 3:10 subuh Rabu pagi 5 Mei 2010...

...tolong!!! mereka semua 6 orang remaja pulak tu ada yang 15,16,17, 18 tahun cuma bawa senjata seperti parang panjang, parang pendek, pisau, kapak, pedang samurai dan gergaji serta mereka menyerang anggota polis...

!!!hello Karpal Singh...bagi tau semua kawan-kawan kamu dalam Pakatan Pembangkang...suruh mereka baca Utusan Malaysia http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0505&pub=Utusan_Malaysia&sec=Terkini&pg=bt_14.htm

Arkib Blog