Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Rabu, April 06, 2011

Papa Gomo kena tahan polis Sarawak??? ..kenapa jadi begitu?

Betul ke blogger Papa Gomo waktu ini sedang dalam tahanan pihak polis Sarawak ? Kenapa pulak Papa Gomo yang kena... masakan orang lain yang makan nangka tetapi orang lain pulak yang kena getahnya??

Rakan blogger Sarawak di Kuching ada sedikit maklumat mengenainya. Apa-apapun harap berita ini hanya satu khabar angin saja dan diharap pihak yang berkenaan di Sarawak perlu menerima kehadiran rakan yang baik dari Semennjung atau Sabah ke Sarawak dengan hati yang terbuka.

N50 Dalat 3 penjuru: BN lwn PKR dan Bebas !

Calon PBB/BN yang juga penyandang untuk kerusi N.50 Dalat YB Datin Hajjah Fatimah Abdullah akan ditentang oleh calon daripada PKR Encik Sylvester Ajah bin Subah dari Kampung Medong Dalat serta seorang calon Bebas Encik Salleh bin Mahli dari Kampung Senau Oya Dalat.

Sylvester Ajah merupakan bekas S/usaha politik kepada Ketua Menteri Sarawak pada pertengahan tahun 1980an iaitu pada tahun 1987-1990an sebelum dilantik sebagai Timbalan Pengurus Lembaga Pembangunan Bintulu (BDA) dan pernah disebut-sebut sebagai calon BN pada pilihanraya negeri 2001 bagi menggantikan Datuk Seri Mohd Effendi Norwawi namun pada saat akhir Pehin Sri Abdul Taib telah memilih YB Datin Hajjah Fatimah untuk bertanding mewakili PBB/BN pada pilihanraya yang ke lapan itu.

Manakala seorang lagi iaitu calon Bebas Encik Salleh bin Mahli seorang peniaga ikan buat pertama kali mencuba nasib untuk dipilih sebagai wakil rakyat untuk mewakili rakyat di Dalat.

Setakat ini saya belum mahu mengulas apa-apa tentang pencabar BN di Dalat ini...biarkan mereka terjun dengan labu-labu mereka dulu...

Gambar sekitar penamaan calon bagi N65 Senadin: Datuk Lee vs Dr Minah Indon

Sebelah penyokong Barisan Nasional, meriah dengan kehadiran ramai ahli-ahli parti SUPP, SPDP dan juga ahli-ahli parti PBB walaupun dalam cuaca selepas hujan.
Bawah, YB Datuk Lee Kim Shin serta isteri bersama para penyokong Barisan Nasional melaungkan slogan '1Malaysia ! BN Boleh! SUPP Boleh! PBB Boleh! SPDP Boleh!


Gambar bawah agak terlindung namun kelihatan juga Menteri Kesihatan Malaysia YB Datuk Seri Liow Tiong Lai, Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar YB Senator Datuk Seri Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin dan Menteri Tenaga dan Teknologi Hijau YB Datuk Seri Peter Chin Fah Kui bergambar bersama penyokong BN di sekitar Stadium Bandaraya Miri. Saya sempat bersalaman dengan ketiga-tiga pemimpin ini.


Gambar bawah kelihatan YB Datuk Lee Kim Shin calon yang juga penyandang kerusi SUPP/BN bagi kawasan DUN Senadin sedang dijulang oleh ahli-ahli parti Barisan Nasional. 

Di sebelah bawah ini gambar menunjukkan beberapa penyokong PKR yang dalam jumlah cuma 10 orang saja tetapi sanggup juga menjerit slogan "mana jam Omega aku Pah?, mana Jam Omega aku Pah? mana jam Omega aku Pah?" mereka buat semua itu demi untuk Dr Micheal Teo, calon PKR dan beliau memang sangat dikenali dikalangan para pekerja Indonesia terutama golongan pekerja wanita yang sering berkunjung untuk tujuan membuat pengguguran anak haram dalam kandungan.

Dua gambar diatas sebelah kiri ketika baru saja keluar dari kereta saya nampak dari jauh Ahli Parlimen Batu YB Tian Chua serta beberapa orang pemimpin PKR Pusat dan negeri sedang berkumpul serta ditemani oleh beberapa kerat penyokong PKR.

Manakala gambar yang satu lagi menunjukkan kawasan yang telah dikhaskan oleh pihak SPR untuk para penyokong PKR, nampak tak satu imej berwarna biru muda, merah dan putih jauh kelihatan di satu sudut depan Stadium Bandaraya Miri.

Budak bawah umur serta beberapa wanita seksi digunakan untuk mengibar bendera PKR ditepi jalan depan Stdium sambil berbuat sesuatu bagi menarik perhatian pengguna jalanraya yang sedang memandu.

DUN N.65 Senadin menyaksikan perlawanan dua penjuru antara YB Datuk Lee Kim Shin sebagai penyandang kerusi dengan Dr Micheal Teo dari Parti Keadilan Rakyat.

Arkib Blog