Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Selasa, Ogos 24, 2010

Haramkan rakyat Indonesia dari Jawa menjejak kaki ke Malaysia !

 

 

 

Kejadian terbaru melempar najis manusia di Pejabat Kedutaan Besar Malaysia di Jakarta, Indonesia yang dilakukan oleh rakyat Indonesia yang kesemuanya berketurunan Jawa dan berasal dari Kepulauan Tanah Jawa benar-benar telah membakar perasaan yang amat marah sekali dikalangan rakyat Malaysia yang beberapa hari lagi telah bersedia untuk menyambut ulang tahun kemerdekaan negara yang ke 53.

Tidak cukup dengan itu, bendera kebangsaan Jalur Gemilang turut menjadi mangsa apabila telah dipijak serta diconteng dengan najis manusia oleh kumpulan pelampau Indonesia yang paling tidak bertamadun di dunia.

Kita rakyat Malaysia boleh lihat sendiri bagaimana tindakan yang paling tidak berakal oleh rakyat Indonesia keturunan Jawa ini yang menjajah Sumatera, Kalimantan, Sulawesi turut cuba untuk menundukkan Malaysia dengan cara memalit ajis-najis manusia yang mereka bawa agar Malaysia akan tunduk kepada tekanan yang sedang mereka lakukan.

Rakyat Malaysia juga apabila berlaku insiden pergeseran hubungan dua hala yang berlarutan seperti sekarang antara Indonesia dengan Malaysia harus tahu menilai bahawa tidak semua rakyat Indonesia yang bersikap kurang ajar serta berakhlak, tidak tahu bersyukur, tidak mengenang budi dan tidak beradab seperti yang dilakukan oleh rakyatIndonesia yang berasal dari Pulau Jawa.

Bukan bertujuan untuk melaga-lagakan rakyat Indonesia sesama mereka tetapi hakikatnya ialah kita boleh melihat ke Sulawesi, ke Kalimantan, ke Sumatera, New Guinea, Flores dan juga Timor Barat...adakah kita pernah melihat rakyat Indonesia dari tempat atau dari Pulau tersebut ada membuat perkara yang sama sepertimana yang sering dilakukan oleh rakyat Indonesia dari Kepulauan Jawa ? Tiadakan...

Bagi saya, adalah lebih baik untuk pihak kerajaan Malaysia mengkaji akan perkara ini dan sekiranya dapat disegerakan maka segerakanlah agar negara kita Malaysia tidak berterusan menjadi bahan mainan oleh rakyat Indonesia dari kalangan kaum Jawa yang angkuh, sombong, bodoh dan gila ini.

Jalan terbaik, haramkan terus rakyat Indonesia yang berasal dari Kepulauan Jawa untuk menjejakkan kaki mereka di Bumi Malaysia walau sesaatpun. Kerajaan boleh mengguna berbagai cara untuk mengesan akan kehadiran orang-orang Jawa ke negara ini. Bangsa Jawa Indonesia bukan lah satu bangsa yang tahu erti apa itu halal-haram, mereka bukanlah manusia yang tahu erti mengenang budi, mereka bukanlah manusia yang tahu mengenal tahu dek untung.

Saya sebagai rakyat Malaysia tidak sanggup lagi untuk melihat negara Malaysia terus dihina, tidak sanggup lagi untuk melihat bendera kebanggaan kita Jalur Gemilang dipijak, dibakar oleh kaum Jawa Indonesia yang dulu pernah hidup mengemis dan merempat juga mencari makan di Malaysia tetapi malangnya apabila ke negara asal mereka negara kita pulak dihina dan macam-macam lagi.

Kepada Perdana Menteri Malaysia, YAB DS Najib bin Tun Razak...walaupun saya tahu DS Perdana Menteri ada darah Indonesia mengalir didalam tubuh Datuk Seri, namun sebagai pemimpin utama negara Malaysia ini maka tolonglah bertegas sedikit dalam perkara ini sebab bukan saja tuntutan dari dalam tubuh saya, mungkin orang lain juga yang memang tiada setitispun darah Indonesia yang didalamnya oleh sebab itulah maka saya dan mungkin orang lain juga merasa sangat marah dengan perbuatan serta tindakan kurang ajar rakyat Indonesia Jawa itu.
Posted by Picasa

Arkib Blog