Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Jumaat, Mei 18, 2012

Ibarat seluang melaut ke? ,,akhirnya balik ke muara juga...

Kalaulah cakap Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat kali ini yang mahukan PAS bermuzakarah dengan UMNO demi perpaduan bangsa Melayu sesuatu yang jujur serta ikhlas dan boleh dipakai juga dipercayai, maka bolehlah ianya diibaratkan sebagai sekumpulan seluang yang sekian kalinya bersama dengan jerung-jerung dilautan kembali semula ke muara sungai yang airnya tenang kurang bergelora.

Tetapi kalau apa yang dilakukan oleh Datuk Nik Aziz sama juga seperti apa yang pernah beliau buat sebelum ini iaitu sebaik kena tegur serta amaran dengan Anwar Ibrahim ekoran kenyataan-kenyataan yang beliau sendiri buat dan kemudian terpaksa menarik balik apa yang beliau nyatakan lantas menyalahkan pihak media kerajaan kononnya telah memutarbelitkan kenyataan beliau itu, oleh itu apa sahaja yang keluar dari mulut Menteri Besar Kelantan itu tidak lagi boleh dianggap sebagai satu usaha untuk berbaik-baik kerana ianya lebih condong kepada usaha untuk terus memecah belahkan perpaduan kalangan orang-orang Melayu itu sendiri.

Bolehkah kali ini Datuk Nik Abdul Nik Aziz dipercayai? Apakah cadangan beliau itu betul dan benar dan di mana letaknya kesungguhan beliau? Atau apakah ianya semata-mata hanya untuk mendapat simpati daripada para pengundi Melayu?

Arkib Blog