Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Ahad, September 16, 2012

Anwar Ibrahim dikejar 16 September, kini Anwar lari ke Petrajaya Kuching !

Tarikh 16 September berulang kembali dan tarikh ini adalah satu tarikh yang paling keramat dan sungguh bermakna bagi seluruh rakyat Malaysia khasnya bagi rakyat Sarawak dan juga rakyat negeri Sabah kerana pada tarikh 16 September 1963 maka terbentuknya sebuah negara berdaulat iaitu Malaysia hasil pergabungan 4 wilayah Malaya, Sabah, Sarawak serta Singapura.

Walaupun kemudiannya Singapura ditendang keluar dari Malaysia dan hanya Sabah dan Sarawak yang kekal namun negara ini terus mara ke hadapan dengan berbagai bentuk kemajuan berjaya diraih dan dicapai hasil kepimpinan oleh sebuah kerajaan yang sangat bertanggungjawab dalam membangunkan negara hingga membawa Malaysia sampai kepada tempat yang ada pada hari ini. Syabas kepada kerajaan Barisan Nasional !!!.

Namun apa pula ceritanya dengan Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim, PKR, PAS dan DAP? Mereka yang sebelum ini sangat tertunggu-tunggu akan kehadiran tarikh 16 September bermula dari tahun 2008, lepas tu pada tahun 2009, kemudian 2010, dan seterusnya pada 2011 tapi niat mereka semata-mata untuk merampas dengan cara paksa pusat pentadbiran negara daripada Barisan Nasional iaitu sebuah kerajaan yang dipilih secara sah oleh majoriti rakyat melalui pilihanraya demokrasi.

Tahun demi tahun, tarikh 16 September sentiasa datang dan pergi setiap tahun tetapi apakah pihak Pakatan Haram Pembangkang tidak sedar bahawa sesebuah kerajaan yang dipilih secara sah oleh rakyat menerusi pilihanraya bebas memang amat sukar untuk dicabar biar dengan apa cara sekalipun kecuali melalui pilihanraya yang diadakan pada setiap lima tahun sekali dan itupun sekiranya majoriti rakyat menolak kerajaan sedia ada tetapi jika sebahagian besar rakyat negara ini terus memberi sokongan padu kepada kerajaan Barisan Nasional, ini bermakna pihak Pakatan Pembangkang harus kena terima keputusan yang telah dibuat oleh majoriti rakyat negara ini.

16 September sepatutnya Anwar Ibrahim serta konco-konconya bersiap-sedia berbaris ditepi jalan sepanjang laluan ke Putrajaya untuk diisytihar sebagai Perdana Menteri Malaysia dan seterusnya menubuhkan sebuah kerajaan yang esoknya akan menurunkan semua harga barangan keperluan termasuk harga petrol, harga kereta, menghapuskan semua jenis cukai, tol segala tol, memberi pendidikan percuma, air percuma, elektrik percuma dan bukannya lari ke Sarawak pada tarikh yang menjadi sasaran mereka selama ini.

Arkib Blog