Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Ahad, Disember 06, 2009

DAP mula laksanakan Hukum Hudud. PAS bila pula?

Gambar juga yang mampu mencerita segalanya. Gambar yang membuktikan segala tingkahlaku samada bersopan ataupun biadap.

Inilah agaknya hukuman Hudud ala DAP yang akan dikenakan keatas pesalah yang dituduh bersalah jika hanya tidak menyokong mereka.

Gambar orang-orang yang kononnya dituduh sebagai "pengkhianat rakyat" akan dipijak-pijak gambar mereka.
Dan jika Pakatan Pembangkang berjaya menubuhkan kerajaan baru di Malaysia, mungkin DAP akan memperaktikkan hukuman yang hanya memijak gambar orang-orang kepada batang tubuh orang sebenarnya sebagaimana yang anda lihat pada gambar sebelah.

Dan juga mungkin inilah sebabnya PAS semakin sayang kepada DAP kerana bukan saja menolak penubuhan Malaysia sebagai sebuah negara Islam tetapi telah mendahului PAS dalam melaksanakan Hukum Hudud iaitu akan menghukum mereka yang tidak sealiran ideologi mereka dengan hukuman seumpama itu.


Gambar disebelah ini pula berkenaan dengan hukuman potong tangan. Orang yang didapati telah bersalah mencuri besar kemungkinan akan dikenakan dengan hukuman itu.

Mungkin ini antara Hukum Hudud tidak boleh dilaksanakan di Malaysia sebab negara ini didiami oleh masyarakatnya yang terdiri dari berbagai kaum, budaya dan agama.
Manakala gambar disebelah mengenai hukuman direjam dengan batu sampai pengsan ke atau sehingga mati, itu kurang pasti juga saya namun hukuman jenis itu juga sebahagian daripada hukum hudud.

Wanita atau lelaki yang telah didapati bersalah kerana kesalahan berzina akan menerima hukuman seberat itu.

Seperti hukuman potong tangan serta juga hukuman direjam dengan batu, kedua-duanya amat sukar untuk dilaksanakan dalam negara kita memandangkan Malaysia dihuni oleh berbagai-bagai kaum yang tentunya akan menyaksikan seandainya hukuman itu dilaksanakan juga, bermakna tiada keadilan yang kaum Melayu dapat.

Hukuman Hudud yang diperjuangkan oleh PAS hanya akan dipakai terhadap orang Islam saja tetapi tidak kepada kaum-kaum lain. Jadi disitulah saya nampak akan ada wujudnya ketidakadilan apabila kita berjaya melihat walaupun telah melakukan kesalahan yang sama hanya orang Islam saja yang akan diambil tindakan manaka yang bukan beragama Islam akan terlepas.

Mungkin itu agaknya sebab kenapa PAS sehingga ke saat ini gagal untuk melaksana Hukum Hudud di Kelantan namun DAP sudah mula mengorak langkah pertama ke arah itu.

Arkib Blog