Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Sabtu, April 30, 2011

Tian Chua semakin gila selepas melanggar mati seorang askar Melayu

 Saya rasa tentu masih ramai di antara rakyat Malaysia terutamanya rakan-rakan blogger yang masih ingat dengan satu kejadian malang menimpa seorang anggota askar Melayu Di Raja Malaysia iaitu allahyarham Mohd Salleh bin Hamdan pada 13 Mac 2010 awal tahun lepas. Tragedi membabitkan sebuah motosikal yang ditunggangi oleh mangsa dengan sebuah kenderaan mewah milik seorang ahli politik daripada parti pembangkang.

Kejadian yang sungguh menyayat hati itu telah berlaku pada waktu malam jam lebih kurang pukul 9:30 malam di KM 49 Jalan Johor Bahru - Mersing berdekatan dengan Hutan Lipur Panti di Kota Tinggi negeri Johor dimana terdapat anggota tubuh mangsa telah hilang dipercayai terkoyak atau terputus akibat dari kemalangan dasyat tersebut.

Kemalangan berlaku apabila kereta mewah jenis Mercedes Benz yang dinaiki oleh Ahli Parlimen Batu dari PKR iaitu YB Tian Chua Buo Toh cuba memasuki lorong sebelah kanan untuk memintas sebuah kenderaan didepan namun akibat dari suka memandu tanpa berhemah ketika diatas jalanraya menyebabkan pemandu kereta Tian Cua Buo Toh tidak menyedari kehadiran sebuah motosikal dari arah hadapan.

Tetapi malang sekali sebab sehingga kini rakyat Malaysia belum lagi dimaklumkan oleh pihak berkuasa iaitu polis serta pihak PKR sendiri berkenaan dengan status siasatan terhadap kes tersebut, apakah bentuk tindakan yang telah dikenakan ke atas Anggota Parlimen Batu dan berapakah peratusan siasatan kes itu sudah berjaya diselesaikan oleh pihak polis.

Dan berapakah sudah jumlah semua demonstrasi yang telah dianjurkan oleh pihak Pakatan Pembangkang untuk menuntut agar kerajaan Malaysia segera menubuhkan sebuah tribunal khas atau Suruhanjaya Diraja bagi menyiasat punca kemalangan itu terjadi sehingga meragut nyawa seorang perajurit tanah air berketurunan Melayu.
Kini, setelah lebih setahun kejadian itu berlaku tanpa sebarang perkembangan siasatan oleh pihak polis diketahui umum, orang yang bertanggungjawab di atas kematian allahyarham Mohd Salleh iaitu YB Tian Chua Buo Toh kini kelihatan sudah semakin hilang kewarasannya dan berpotensi besar untuk menjadi seperti orang gila.

Selepas PKR kalah teruk dalam Pilihan Raya Umum Sarawak yang ke-10 pada 16 April lalu, YB Tian Chua Buo Toh kelihatan sudah sama seperti orang yang hilang akal dan pertimbangan apabila suka bercakap mengenai perkara yang memang diluar pengetahuan beliau sebagai seorang yang beragama Islam. Nampak sangatlah Tian Chua Buo Toh sudah semakin gila.

Semasa berceramah di Dewan Nusa Bakti, Bandar Baru Ampang di Selangor semalam bagi mengulas tentang "sumpah laknat" yang dilakukan oleh bekas teman karib Anwar Ibrahim iaitu Datuk Shazril Eskay Abdullah, bekas Ketua Menteri Melaka Tan Sri Abdul Rahim Tamby Chik dan bekas Bendahari Agung Perkasa Datuk Shuib Lazim..,YB Tian Chua Buo Toh banyak kali memfitnah serta membangkitkan perkara yang dia sendiri langsung tidak tahu hujung pangkalnya.

Kata fitnah oleh YB Tian Chua Buo Toh berbunyi;
"Mereka mengadakan sumpah laknat dengan mempermainkan agama. Negara sekarang dibawah UMNO mengamalkan sumpah dan negara ini boleh digelar negara 'sumpah-sumpah."

"Walaupun saya bukan Islam, saya tahu itu semua salah. Datuk T tidak tahu agama. Saya tidak tahu agama apa yang dianutinya atau dia bawa agama baru."

"Jika semua perkara yang dilakukan boleh diselesaikan dengan cara bersumpah, bermakna kita tak perlu peguam, hakim kerana dengan bersumpah kita sudah bebas, jimat masa pula," itulah kata-kata hanyir yang keluar dari lubang duburYB Tian Chua Buo Toh.

Cuba kita amati sedikit apa yang didakwa oleh Tian Chua Buo Toh sebagai 'mereka mempermainkan agama,' ..apakah Tian Chua Buo Toh tidak dapat melihat pihak mana yang sebenarnya telah mempermainkan agama Islam ketika di dalam Masjid Amru Al-As semalam, adakah Datuk T ataupun pihak AMK? ..jelas sekali sekumpulan AMK yang menggangu ketenteraman di daam ruang masjid tersebut sehingga majlis sumpah laknat yang hendak dilakukan oleh Datuk T sejurus selepas sembahyang Jumaat terpaksa ditangguhkan selama 3 jam.

Dengan mengaitkan UMNO dengan majlis mubahallah yang dilakukan oleh Datuk T menampakkan dengan jelas kepada kita betapa "Raja Superimpose" gambar Datuk Seri Mohd Najib dengan Altantunya Shareebu suatu ketika dahulu memang tidak dapat memisahkan dirinya dengan kegiatan memfitnah sesiapa saja yang tidak disukai pihak PKR.

Lidah YB Tian Chua Buo Toh memang bercabang-cabang cibai dan berbelit-belit, dia bagitau walaupun dia bukan Islam tapi selepas tu dia kata lagi yang dia memang tau apa yang dilakukan oleh Datuk T dengan bermubahallah adalah salah dan dia kata lagi semuanya adalah salah. Langau betullah Tian Chua Buo Toh tu...lepas tu dia kata pula tidak tahu apa agama Datuk T, memang buo toh bengkok lah Tian Chua Buo Toh tu,... tak tahu kah dia yang orang bukan Islam mana boleh mengucap dua kalimah syahadat sebelum melafazkan sesuatu sumpah seperti yang dilakukan oleh Datuk T semalam.

Itulah apabila tabiat "sesumpah" yang ada pada Anwar Ibrahim kini sudah mulai berjangkit kepada ahli-ahli PKR yang lainnya, mula Tian Chua Buo Toh cakap dia bukan Islam, lepas tu pula dia cakap yang dia tahu semuanya salah dan lepas tu lagi dia kata tak tahu ajaran agama apa yang dianuti oleh Datuk T.

Lagi teruk apabila Tian Chua Buo Toh tidak tahu untuk membezakan antara hukum agama dengan hukum alam atau dalam ertikata lainnya Tian Chua Buo Toh cuba untuk menyamakan antara hukum hakam dalam agama Islam dengan undang-undang yang direka oleh tangan manusia.

Disini ketara sekali kita boleh nampak kecetekkan ilmu pengetahuan am yang ada pada Tian Chua Buo Toh apabila beliau mempertikai sumpah laknat oleh Datuk T yang dikira beliau sebagai usaha untuk menyelesaikan segala masalah yang timbul tetapi Tian Chua Buo Toh sebenarnya langsung tidak faham bahawa sumpah terpaksa dilakukan pihak yang mendakwa samada bertujuan untuk memberi atau mendapatkan lebih kepastian terhadap sebarang dakwaan yang masih diragui dan bukannya bermaksud untuk menidak peranan para peguam atau hakim di negara ini.

Memang nampak bengap sangat YB Tian Chua Buo Toh ni,...rugi sangatlah rakyat dikawasan Parlimen Batu yang mempunyai seorang wakil rakyat yang IQnya jauh lebih rendah dari seekor lembu yang hari-hari hanya makan rumput kering.

Video Lucah: Anwar bukan saja setakat hilang jam Omega...

Sebelum beraksi didalam adegan video lucah itu, kemungkinan besar Anwar Ibrahim sedang berada didalam keadaan yang dikatakan sebagai dibawah sedar iaitu keadaan dimana seseorang itu akan menjadi agak sukar untuk membeza antara perkara yang salah dan mana mana benar jika dilakukan.

Manakala ketika sudah beraksi didalam adegan yang berdurasi selama kira-kira 22 minit dalam video berkenaan Anwar Ibrahim mungkin sudah berada didalam keadaan yang separuh sedar. Ya lah memang, sebab keghairahan untuk sampai ke puncak...keinginan nyata mengatasi segalanya hingga lupa dunia.

Dan sesudah selesai melakukan aksi panas sepertimana yang terdapat didalam adegan video lucah tersebut barulah Anwar Ibrahim kembali berada dalam keadaan diatas sedar setelah tiba-tiba yang jam Omega milik beliau sudah tiada lagi ditangan kirinya dan ini telah mengingatkan dia agar segera mencari jam tersebut sebeberapa segera dengan apa cara sekalipun dan dari perlakuan tidak senonoh Anwar Ibrahim bersama dengan wanita China itu bukan saja menyebabkan jam Omega kepunyaannya hilang malah mungkin ada sebahagian daripada amalan serta kebajikan dia sebelum ini juga turut lenyap apabila ianya sudah ditolak oleh Yang Maha Mengetahui.

Arkib Blog