Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Jumaat, September 24, 2010

Untuk menang Naib Presiden PKR, Nurul cabar Tun Dr Mahathir berdebat !

Ahli Parlimen Lembah Pantai, YB Nurul Izzah Anwar...walaupun dia tahu bahawa dia itu siapa sehingga sanggup dan terpaksa mempelawa Negarawan Terbilang YABhg Tun Dr Mahathir Mohamad berdebat dengan beliau demi untuk menarik perhatian para perwakilan agar memlih beliau sebagai salah seorang daripada Naib Presiden Parti KeADILan Rakyat yang dijangka akan diadakan akhir tahun ini.

Maka begitulah cara perjuangan dalaman PKR, mereka sanggup berbuat apa saja demi untuk mencapai apa saja yang dihajati walaupun mereka tahu bahawa cara yang digunakan oleh mereka kini sudah terlalu jauh terpesong dari matlamat asal penubuhan PKR sejak lebih sepuluh tahun yang lalu.

YB Nurul Izzah hanyalah seorang Ahli Parlimen biasa yang baru sepenggal menang pada pilihan raya umum ke-12 dan belum nampak apa-apa lagi sumbangan dia kepada bangsa, negara dan agama tetapi telah begitu angkuh mencabar YABhg Tun Dr Mahathir untuk berdebat mengenai 'masa depan kuasa pemerintahan orang Melayu' dinegara ini sekiranya Pakatan Pembangkang menjadi kerajaan.

Walau apapun niat atau alasan Nurul Izzah untuk mencabar Negarawan Terulung ini agar berdebat mengenai isu tersebut, saya sebagai salah seorang rakyat Malaysia yang senantiasa menyanjung tinggi kepimpinan YABhg Tun Dr Mahathir yang sehingga kini belum ada saingannya lagi di negara ini tetap melihat cabaran oleh Nurul itu adalah semata-mata usaha terdesak beliau untuk memenangi jawatan yang akan ditandinginya dalam PKR selain sebagai sebahagian dari usaha untuk mengalih perhatian rakyat terhadap masalah sebenar kepimpinan yang sedang menghambat PKR ketika ini yang semakin busuk hari ke hari.

Kepada YB Nurul Izzah, pesan saya selaku rakyat biasa ni, lupakanlah saja hasrat gila YB itu untuk berdebat dengan YABhg Tun Dr Mahathir... adalah lebih baik jaga kawasan Parlimen Lembah Pantai YB tu elok-elok, dengar masalah rakyat kat situ, selesaikan masalah mereka...janji harus ditepati !

YB Nurul bukan lawan YABhg Tun Dr Mahathir... YB Nurul cerminkanlah diri anda sendiri dulu....pandang lama-lama wajah dalam cermin...sudah ada kedut-kedut ke di pipi,muka, bawah mata, atas dahi, bawah dagu, ditangan, dijari dan sebagainya...

Arkib Blog