Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Sabtu, Oktober 23, 2010

Namewee: Kerajaan tak perlu tunggu majoriti 2/3 untuk bertindak !

Entah apa sudah jadi dengan kes Namewee ini??? ...kalau tak silaplah kes video klip Namewee yang bersifat sangat perkauman sudah lebih dua bulan diperkatakan namun sehingga kini masih tiada juga tindakan diambil. Tetapi Namewee semakin ligat. Mana KDN????

Isu iklan Hari Raya oleh TV3 sudahpun diambil tindakan walaupun permohonan maaf telah dilakukan oleh pihak pengurusan kumpulan Media Prima tersebut. Tetapi Namewee terus terlepas. Mengapa???

Dua orang pengetua sekolah masing-masing dari Johor dan Kedah iaitu kedua-duanya memanglah "kakitangan kerajaan" tak payahlah DS Nazri bagitau telahpun diambil tindakan awal. Tetapi oleh kerana Namewee bukan pegawai kerajaan maka sebarang tindakan tidak boleh diambil, kata DS Nazri. Kenapa???

Dulu. penulis blog Aduka Taruna, Jeffry Dimensi Damien pernah diambil tindakan kerana dikatakan menyalahguna kebebasan berkarya dengan menghasilkan karya-karya yang boleh menyinggungkan perasaan pihak lain. Tetapi tidak kepada Namewee??? ..kenapa ya???

Sekarang pulak iaitu baru-baru ini seorang lagi penulis blog Rocky's Bru telah menjadi mangsa apabila beliau telah diheret oleh DS Rais Yatim ke Balai Polis berikutan karya yang beliau hasilkan telah didakwa oleh DS Rais sebagai "jelek atau menjelekkan yang boleh menyakitkan hati orang lain. Adakah blogger ini kakitangan kerajaan???...tetapi Namewee???

Apa lagi yang ditunggu oleh kerajaan? mau tunggu majoriti suara rakyat di Parlimen mencapai ke 2/3 % baru mula mahu bertindak? Saya rasa tak payahlah, sebab hakikatnya kerajaan BN sudah ada kuasa memerintah nescaya itu sudah memadai untuk membolehkan kerajaan bertindak ke atas Namewee.

Arkib Blog