Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Selasa, Ogos 16, 2011

Datuk Nik Aziz ulamak yang sering berpura-pura !!!

"Saya tidak bersetuju jika Masjid menggunakan pembesar suara hingga menjejaskan orang lain yang sedang tidur atau sakit," - Datuk Nik Aziz Nik Mat or The Unspinners

Macam ni boleh pulak, tidak mengganggu orang sekeliling atau disekitarnya???
 Sehubungan itu, beliau meyokong tindakan Jawatankuasa Fatwa Negeri Pulau Pinang yang melarang bacaan Al Quran menggunakan pembesar suara pada waktu subuh Pisau Net
 KOTA BHARU - Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Aziz Nik Mat tidak bersetuju amalan Al Quran dibuat menggunakan pembesar suara sehingga mengganggu masyarakat sekitarnya - Utusan Malaysia

Bacaan Ayat-ayat Suci Al Quran menggunakan alat pembesar suara tak boleh, bising hingga mengganggu masyarakat sekitar tetapi kelakuan macam A Samad Said itu boleh, tak mengganggu orang lain di sekitarnya???
 Bacaan Ayat-ayat Suci Al Quran menggunakan mikorofon bising dan mengganggu masyarakat sekitar? Tapi laungan 'reformasi! reformasi! reformasi!!! oleh Tian Chua macam ini boleh??? tak mengganggu orang lain di sekitarnya???
 Bacaan Ayat-ayat Suci Al Quran menggunakan pembesar suara bising dan mengganggu masyarakat sekitar yang sedang tidur??? tapi perbuatan berarak seperti dilakukan oleh Haji Hadi Awang ini sambil pengikutnya menjerit melaung perkataan reformasi berulangkali tak mengganggu???
 Bacaan Ayat-ayat Suci Al Quran menggunakan alat pembesar suara mengganggu masyarakat sekeliling??? perbuatan menjerit dan melaung reformasi beribu kali seperti diketuai oleh Zuraida Kamaruddin dan Azan Ismail ini tidak mengganggu ketenteraman awam???
 Apakah Anwar Ibrahim diganggu ketika sedang tidur? Anwar terganggu dengan bacaan Ayat-ayat Suci Al Quran dari alat pembesar suara???
Dan apakah Mat Sabu juga telah diganggu ketenteramannya atau dia yang memang mengganggu tidur masyarakat di sekitarnya dengan perhimpunan bershit 2.0 yang dianjurnya bersama dengan Ambabiga Sreenevasan?

Tetapi kenapa perlu Nik Aziz Nik Mat merasakan yang bacaan Al Quran tu mengganggu masyarakat lain di sekitarnya sedangkan umur Nik Aziz hidup sebagai orang Islam bukan setahun jagung kenapa baru sekarang dia tersedar mengatakan bacaan Ayat-ayat Suci Al Quran mengganggu?

3 ulasan:

jejakazman berkata...

dia bukan ulamak.....imam pun bukan....dia cuma pengikut ajaran yg perasan dia je betul...ulamak tidak akan pernah berpaling dari landasan allah dan menjual agama demi kepentingan sesuatu....itulah jangan terlampau taksub dengan ilmu kita yg sedikit ni...kerana ia kan membawa pada riak dan takabur...dan seterusnya akan di campak ke neraka...

Kelantan Insider berkata...

dia ialah puak jamalaudin al afghani bukan ulama islam tulen...

puak pemecah dalam islam

hilbert berkata...

Salam dan t/kasih bro,

harap saja lepas ni TGNA tak keluarkan fatwa baru pula berhubung perkahwinan sejenis ;)

Arkib Blog