Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Jumaat, Ogos 28, 2009

Siapa Yang Lebih Berani ?

Diantara mereka berdua ini banyak sekali jurang perbezaannya. Yang seorang wanita hanya seorang model sambilan namanya Kartika Sari Dewi Shukarnor tetapi tidak gentar sama sekali dengan sebarang hukuman yang bakal beliau terima gara-gara perbuatan sendiri malahan beliau dilihat tidak sabar-sabar untuk menjalani hukuman itu.
Manakala yang seorang lagi ini adalah seorang lelaki yang gagah perkasa, bukan calang-calang orang. Bekas Timbalan Presiden UMNO, bekas Timbalan Perdana Menteri Malaysia, bekas Menteri Kewangan Malaysia, bekas Menteri Pelajaran Malaysia, bekas Menteri Pertanian Malaysia, bekas Menteri Belia dan Sukan Malaysia dan kini adalah Penasihat Umum PKR selaku Ketua Pembangkang dalam Dewan Parlimen Malaysia. Tetapi apa masalahnya. Masalahnya ialah, dia tak seberani Kartika Sari Dewi Sukarnor. Posted by Picasa

2 ulasan:

YANG GAMBI berkata...

Salam,

Kebiasaannya manusia yang bercakap berdegar-degar berputar belit lebih bacul dengan kemungkaran sendiri....

AnakMerdeka berkata...

Siapa kata dia tak berani.
Dia berani melawan walaupun tahu dia bersalah.
Dia berani melakukan kemungkaran walaupun tahu hukumnya.
Dia berani menipu, walaupun tahu akibatnya.
Dia berani mempertaruhkan negara demi perjuangan hasrat hatinya nak jadi PM.
Dan dia berani memperbodoh-bodohkan ulamak-ulamak PAS dan penyokong-penyokong setia PKR dengan berperwatakan alim dan baik.

Rasanya ramai penyokong PAS dan DAP dah mulai sedar putar belit Anwar Ibrahim. Cuma DAP cerdik sedikit dari PAS. DAP ada niat lain. DAP rela bekerjasama dengan PKR dan PAS kerana mereka tahu mereka tak mungkin mampu melaksanakan niat jahatnya tanpa menggunakan bantuan orang-orang melayu yang bodoh. Kalau tidak, tak mungkin mereka yang pernah kata langkah mayat aku kalau nak tubuh kerajaan islam, boleh bekerjasama erat dengan PAS sekarang.

Anwar pun tahu perkara ini, cuma dia cukup BERANI mempertaruhkan negaranya sendiri. Yang penting PUASSS....


www.anak2merdeka.blogspot.com

Arkib Blog