Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Khamis, Jun 30, 2011

Syabas ! KDN, KPN dan Polis seluruhnya atas tindakan awal dan pantas...

Berita tentang perhimpunan haram BERSIH 2.0 yang dijadual akan berlaku pada 9 Julai ini di Ibu Negara adalah satu berita yang sangat meresahkan seluruh rakyat Malaysia khususnya dan pelabur-pelabur asing, para peniaga serta para pengguna jalanraya amnya.

Walaupun sudah banyak kali amaran dan peringatan diberi oleh pihak berkuasa kepada pihak penganjur perhimpunan itu agar mereka menghentikan niat mereka namun pihak berkenaan terus berdegil dan tetap mahu mengadakan perhimpunan haram tersebut walaupun pihak polis bertegas tidak akan mengeluarkan sebarang permit kepada mereka memandangkan perhimpunan itu sengaja diadakan mempunyai niat yang terlindung di sebalik tujuan asal mereka.

Namun pihak Kementerian Dalam Negeri serta pihak polis nampaknya pantas bertindak tanpa perlu menunggu sehingga puak-puak BERSHIT berhimpun pada 9 Julai nanti. Terima kasih, syabas dan tahniah buat kedua-duanya iaitu KDN dan Polis kerana sentiasa bersedia lebih awal dalam memastikan agar keselamatan dan kesejahteraan negara akan terus terjaga. Nampaknya KDN sudahpun mulai mengeluarkan kuku dan taring.

Diharap pihak KDN dan Polis terus mempertingkatkan tindakan mereka dari masa ke semasa dan tegas terhadap sesiapa saja yang ingkar pada arahan polis. Barangsiapa yang masih berdegil dan gagal mematuhi larangan pihak berkuasa, pihak polis harus gunakan sepenuhnya kuasa yang ada pada mereka. Tangkap terus mana-mana individu yang sengaja mencari hal, sumbat dalam ISA atau buang mereka-mereka yang terlibat didalam BERSHIT itu nanti ke Teluk Guatonamo atau Teluk Bermuda tanpa mereka samada mereka itu adalah Anwar Ibrahim, Ambabiga, Mat Syabun, A. Samad Said dan sesiapa saja yang berdegil.

Tiada ulasan:

Arkib Blog