Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Khamis, Mac 17, 2011

Pemimpin BN Sarawak perlu lebih ganas dan juga mesra...

Bila berdepan dengan sebarang tohmahan atau fitnah daripada pihak Pakatan Haram, semua pemimpin tertinggi Barisan Nasional negeri Sarawak hendaklah tampak lebih garang, tegas dan sedikit ganas. Hendaknya juga cepat bertindak serta bingkas bangun menepis segala serangan yang ditujukan kepada kerajaan negeri serta kepada para pemimpinnya.

Gemar dengan sikap yang lebih suka mendiamkan diri atau hanya membiarkan saja pihak Pakatan Haram menabur bermacam-macam fitnah ke atas mereka adalah sangat tidak baik lebih-lebih lagi apabila Sarawak sudah bersedia dan semakin untuk mengadakan pilihan raya umum negeri.

Ganas berdepan dengan pihak Pakatan Haram adalah harus dan wajib. Namun dengan rakyat hendaklah selalu mesra tanpa mengira ideologi politik yang mereka sokong dan mungkin dengan cara ini akan mampu mengubah secara perlahan-lahan pandangan golongan berkenaan terhadap BN dimana seandainya dulu mereka menentang tetapi selepas ini mereka akan menyokong pula.

Adalah diharapkan dengan kehadiran yang semakin ramai para pemimpin BN Pusat serta rakan-rakan blogger daripada Semenanjung Malaysia untuk membantu jentera BN negeri pada pilihan raya umum negeri kali ini akan turut lebih menyemarakkan lagi semangat juang dalam jiwa semua pemimpin-pemimpin Barisan Nasional Sarawak.

Tiada ulasan:

Arkib Blog