Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Jumaat, Disember 16, 2011

Kalaulah Ambiga anjur Seksualiti Merdeka di Aceh, pasti ini padah beliau akan terima!
Sekumpulan 65 orang pengikut gaya Punk termasuk beberapa remaja perempuan telah ditangkap dan ditahan oleh para pegawai penguatkuasa agama Islam di Daerah Aceh gara-gara tampil dengan pakaian serta imej yang bertentangan serta mencemarkan kesucian Islam di daerah yang begitu menitik berat soal-soal hukum agama.

Kumpulan Punk tersebut yang ditahan telah dicukur rambut mereka bagi yang lelaki manakala bagi wanita pula semua peralatan ditanggalkan dari tubuh, selepas itu mereka dikehendaki berendam di dalam sebuah kolam air. Syabas atas ketegasan pihak berkuasa di Aceh. Demi mempertahankan maruah agama, mereka tidak berkompromi walau apapun alasan yang diberi.

Saya yakin, kalaulah kerajaan Malaysia mahu bertindak tegas tanpa rasa ragu-ragu dalam menangani beberapa isu yang sememangnya boleh dikira sebagai isu berat seperti isu Seksualiti Merdeka, Bersih 2.0 dan bermacam-macam lagi perhimpunan dianjurkan oleh para petualang dan pengkhianat negara yang nyata tanpa berselindung telah mencabar keharmonian, keamanan, kedaulatan serta perpaduan dalam negara maka sudah tentu banyak perkara mudah diselesaikan dengan segera tanpa berlarutan sehingga dibawa ke mahkamah.

Tiada ulasan:

Arkib Blog