Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Rabu, September 07, 2011

Wahai ! Mat Syabun !! ..bantulah wanita malang ini...

,,,jangan Mat Syabun jangan...


Ini bukan wanita Somalia, tetapi rakyat wanita Malaysia. Kalau wanita Somalia mereka kebanyakkan ataupun boleh dikata berpakaian menutup aurat.
 Saya harap selepas ini akan ada misi kemanusiaan dianjurkan untuk membantu segelintir artis-artis wanita di negara ini yang hidup mereka sungguh dalam keadaan yang sangat daif atau serba kekurangan sehinggakan untuk membeli secebis kain bagi menutup tubuh badanpun mereka dah tak mampu.

Jika dibandingkan dengan wanita Somalia yang negara mereka sedang berdepan dengan krisis kebuluran, adalah sangat mustahil bagi wanita di negara ini khususnya mereka yang tergolong didalam masyarakat seni untuk tidak berupaya berpakaian serba lengkap sebagaimana yang diamalkan oleh wanita Somalia yang begitu beretika.

Haraplah selepas ini, kalau Mat Syabun prihatin dengan nasib yang menimpa sesetengah artis wanita Malaysia seperti mereka, maka bolehlah kiranya beliau menghulurkan sebarang bantuan kepada mereka ini kerana golongan seperti inilah yang sebenarnya yang wajib bagi Mat Syabun untuk menghulurkan bantuan dan bukannya keluarga pewaris Bukit Kepong yang dia telah hina sebelum ini.

Mat Syabun bolehlah membawa seberapa ramai peguam dengan berapa buah bas untuk membantu beliau menjayakan misi kesedaran mengenai etika berpakain kepada golongan artis-artis wanita seperti dalam gambar di atas yang gemar sangat mendedahkan tubuh badan mereka yang terbelah disana sini. Harap janganlah pula Mat Syabun ambil kesempatan hehehe...

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

SLM BRO..MAT SABUN LAGI SERONOK TENGOK POMPAN MCM TU. LBEY2 LG KALAU POMPAN TU NORMAH!. PERGHHH HABIS 1 BUKU SABUN MAT MAIN! KEHKEHKEH

hilbert berkata...

hola bro.. Mat Syabun memendam perasaan...menahan iman yang semakin bergoncang hehe,,

Arkib Blog