Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Selasa, Ogos 09, 2011

Pakatan Haram kerah Bershit 2.0 segera ke Britain bantu perusuh !!!

 Dalam tempoh 25 tahun iaitu selepas rusuhan buruk berlaku pada tahun 1985, kini Britain sekali lagi telah digegarkan dengan insiden rusuhan oleh rakyatnya sendiri yang bangkit memberontak hanya kerana kematian seorang pemuda, Mark Duggan berusia 29 tahun yang maut dalam satu kejadian berbalas-balas tembakan dengan polis pada hari Khamis 4 Ogos lalu.

Rusuhan tersebut telah merebak dengan pantasnya ke beberapa buah bandar besar dan utama di negara berkenaan seperti di Liverpool. Birmingham, Bristol dan di Tottenham. Keganasan yang ditunjukkan oleh para pemberontak dalam rusuhan itu nampaknya telah menaikkan semula semangat para perusuh serta para penganjur perhimpuan haram Bershit 2.0 yang sebelum ini pernah melakukan perkara serupa pada 9 Julai lalu di Ibu Kota Kuala Lumpur untuk turut sama merusuh dengan pemberontak di negara tersebut.

Menyedari keinginan yang cukup tinggi dan tak pernah padam dalam jiwa kebanyakkan para peserta yang pernah menyertai Bershit 2.0 awal bulan lepas maka beberapa penganjur perhimpunan haram itu telah bersepakat hendak menghantar mereka-mereka yang terbukti punya minat tinggi dalam kegiatan rusuhan dan pemberontakan dengan kadar sebeberapa segera ke negara yang sedang bergolak itu.

Apa kata mereka? jom kita selami makna disebalik kata-kata mereka ini yang kini sudahpun berstatus sebagai "Petualang Negara" ;
"Kami mengikuti perkembangan yang sedang berlaku di UK dengan penuh minat dan teliti. Untuk beberapa hari yang ke depan kami rasa akan berlaku rusuhan yang lebih besar. Kami sangat berminat untuk menyertainya dan kami telahpun buat mesyuarat tergempar dan hasilnya kami semua bersetuju untuk ke sana. Kita mahu berdepan dengan para penguatkuasa yang lebih garang dan tegas, pukul perusuh dengan belantan. Disana polis tak berlembut dengan perusuh, jadi kita mahu yang macam itu...barulah boleh buat cerita besar," - Ambiga Sreenevasan, Boss Bershit 2.0
"Ya, kita dah berbincang dan perbincangan yang kita buat terus berjalan sebab kita terus memantau keadaan di sana dari masa ke semasa. Jadi pada perbincangan awalnya kita semua dalam ertikata lainnya bersetuju sebulat suara untuk ke sana dengan kadar sebeberapa segera yang boleh dan kita telah bentuk beberapa kumpulan supaya apabila sampai kat sana kita tidak berkumpul dalam satu tempat sebaliknya kita akan membantu perusuh dari kumpulan lain juga

"Jadi maknanya dikalangan kita ada yang membantu perusuh merusuh di Liverpool, ada yang berada di Birmingham, Bristol ataupun sama-sama merusuh dan memberontak di Tottenham... Sebab utama kita ambil keputusan ini kerana kita tak pernah puas, kita mahu berdepan dengan pihak polis yang betul-betul garang barulah boleh buat isu besar" - Mat Syabu, Timbalan Presiden PAS
"Saya setuju, kami memang suka keadaan macam tu. Tapi sayang sekali kat Malaysia ni payah sangat kerana rusuhan yang kita buat sering saja gagal dilakukan walaupun saya sendiri terpaksa berlakon namun semuanya gagal. Kalau jadi rancangan untuk turut serta ke sana, saya pilih lokasi perusuh yang banyak 'jambu-jambu'...mana tahu kalau nasib bagus dapat juga lepas gian," Anwar Berahim, Penasihat Ekonomi Selangor.
"Inilah kebebasan yang kita cari. Macam itulah kebebasan yang tulen, bebas pecah kereta orang, bebas pecah rumah, bebas pecah kedai, bebas curi, bebas bunuh orang. bebas rompak orang... dan saya akan buat sajak khas sebagai tanda sokongan tak berbelah bahagi saya kepada perusuh di sana, ya,,..sama macam sajak "unggun bersih" dan "peludah warna," - A. Samad Said, Sasauterawan Negara.
"Pendirian saya sama, satu macam... rusuhan di England tu memang tak salah dan ianya juga memang kerja UMNO dan BN !! ..Saya katakan macam tu sebab orang Britain marah sangat dengan UMNO dan BN maka tu lah sebab mereka mengamuk kat sana..pasal hari tu 9 Julai mereka nak masuk Malaysia tapi dihalang Imgiresen..tu lah sebab mereka memberontak di negara sendiri..itu perbuatan tak salah malahan di benar mengikut Kitab DAP," - Nik Aziz Nik Mat, Menteri Besar Kelantan.
"Bershit 2.0, saya dan Din Puduraya sudah saman Ketua Polis Negara, kerajaan Malaysia serta dua pegawai polis tidak kurang dari RM1 juta dan kalau bagi dua jadi sorang dapatlah RM500,000.00... bab rusuhan di England tu saya juga akan ke sana tapi kalau tidak boleh buat duit maka saya akan fikir dalam-dalam dulu, baru buat keputusan," - Mr. Mahfuz Omarbean, Naib Presiden PAS.

"Owuh...saya? ...no komen... dah, dah,dahhh...cukup dah, saya tak nak terlibat lagi...banyak pengajaran yang dah saya dapat masa kena tahan oleh polis 9 Julai lalu, mereka baik dengan saya...layan saya cukup baik...tiadapun saya kena humban macam guni beras ke dalam trak polis, itu cuma bohong Anwar saja..buat malu saya saja," - Haji Hadi Awang, Presiden PAS.

Tiada ulasan:

Arkib Blog