Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Sabtu, Ogos 27, 2011

DS Hisham!!! tangkap dan ISAkan segera Mat SyabuN!!!!!!

Mat Syabun
Tidak semua perkara di negara ini boleh dengan sewenang-wenangnya untuk dipolitikkan demi hendak mempopularkan diri atau mendapatkan publisiti murahan pihak tertentu. Kalau kerajaan tidak berdaya untuk bertindak maka adalah lebih baik serahkan saja kepada rakyat biasa untuk bertindak ke atas mereka-mereka yang suka sangat mencetuskan isu-isu yang boleh menggugat ketenteraman negara serta keharmonian rakyat.

Apabila Timbalan Presiden PAS Mat Syabun terus berusaha untuk membangkitkan rasa benci kalangan rakyat terhadap kerajaan dengan cuba memutarbelitkan fakta sejarah kemerdekaan negara, sepatutnya pihak kerajaan khusus Kementerian Dalam Negeri perlu sangat untuk bertindak segera dan berani menangkap dan menahan Mat Syabun di bawah akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) kerana jika tidak dibendung lebih awal maka sudah tentu perbuatan Mat Syabun itu akan menjadi ikutan mereka yang lain pula.

Akhbar Utusan Malaysia hari ini memaparkan berita yang begitu memeranjatkan berkenaan dengan ucapan paling teruk oleh Mat Syabun berkaitan dengan sejarah kemerdekaan Malaysia. Mat Syabun mendakwa semua sejarah negara adalah bohong apabila pegawai British diangkat sebagai pejuang kemerdekaan manakala yang melawan British menjadi penjahat.

"Semua sejarah negara kita bohong, pegawai British jadi pejuang kemerdekaan, lawan British jadi penjahat. Siapa pegawai British? Dato Onn dan Tunku Abdul Rahman itulah pegawai British. Tapi bila tiba bulan merdeka hanya mereka yang ditonjolkan. Kalau begitu UMNO seorang sajalah yang merdeka, betul tidak," - Mat Syabun Siput Babi.

Melihat kepada ucapan bodoh Mat Syabun itu, ternyata sekali dia begitu buta tentang sejarah kemerdekaan negara dan mungkin juga dia ini jenis yang punya otak terkumpul dalam kepala lutut, tidak dengar apa yang dia cakap dan tidak nampak apa yang dia lihat, memang bodoh sekali dan manusia yang seperti inilah yang perlu sangat KDN dan Datuk Seri Hisham tangkap dan tahan untuk beberapa tahun dalam tahanan, bela, didik dan ajar dia agar menjadi seorang manusia yang mampu menyumbang sesuatu yang berfaedah kepada nusa dan bangsa.

2 ulasan:

Unknown berkata...

SALAM AIDIL FITRI BRO...MAT SABUN TAK TAU RASA SENGSARA SEBAB DIA BUKAN SALAH SORANG ANGGOTA POLIS DI BUKTI KEPONG. LG PUN ORANG MELAYU DAH TAK SOKONG PASRAEL LAGI. BILA DIA BERCERAMAH MCM TU, MAKIN RAMAI LA ORG MELAYU JAUHKAN DIRI DARI PARTI SESAT TU KEHKEHKEH

hilbert berkata...

Salam bro,

sejak kepala lutut Mat Syabun pecah dalam percubaannya untuk lari dari pihak polis hari tu..., cakap Mat Syabun pun macam bunyi keluar dari burit sja..

Arkib Blog