Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Rabu, Januari 26, 2011

Adakah PAS sudah jadi parti kafir dan haram ???

"Orang-orang Islam yang berkongsi dengan orang-orang kafir untuk memerintah negara, menjadi kafir atau haram" - Hukum Dewan Ulama PAS Kelantan, Ogos 1963.

Apabila merujuk kepada fatwa tersebut yang dikeluarkan oleh PAS sejak lebih kurang 48 tahun yang lalu yang mana adalah sangat jelas mereka di waktu itu memang mengharamkan sama sekali sebarang kerjasama dengan mana-mana orang-orang bukan Islam khususnya dalam urusan untuk mentadbir negara tetapi nampaknya apa yang telah diharamkan mereka selama ini telahpun ditukar menjadi halal pula seperti kerjasamanya dengan DAP dan juga PKR iaitu dua parti yang kebanyakkan anggota mereka bukan terdiri daripada orang-orang Islam.

Jadi sekarang, apakah layak lagi untuk PAS terus mengakui kepada masyarakat bahawa parti mereka adalah masih parti Islam iaitu setelah mengenepikan fatwa yang mereka sendiri cipta serta sanggup pula untuk berkerjasama dengan dua buah parti iaitu DAP yang rata-rata ahlinya bukan beragama Islam dan juga PKR yang sebahagian anggotanya juga adalah orang-orang bukan Islam ?

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

SLM BRO..BIASAK LA PENGANUT2 PASNGOK MMG MCM TU. SLOGAN PAS 4 ALL TU SEBENARNYA BERMAKSUD PAS BLEH BUAT APE SAJE TERMASUK YG HARAM. MAKLUM LA WALLY INGAT AGAMA ANUTAN PASNGOK NI PALING SEMPURNA. DLM POLITIK ROJAK ALA2 PASNGOK DULU X BLEH SKRG DAH BLEH, DULU HARAM SKRG X LAGI. TU PSL ADE YB2 PASNGOK DH BERANI BERZINA SBB DAH TAU GERENTI MASUK SYURGA. DOSA DIA WALLY SLIPOR YG CUCIKAN KEHKEHKEH >|D

Pengundi Baharu berkata...

Salam tolong linkkan blog baru saya http://pengundibaharu.blogspot.com/

hilbert berkata...

Slm bro Jeff, tu lah yg menjadi PAS nampaknya makin tersasar perjuangannya bro..penyakit pemimpin PAS ini mereka tidak pernah berpegang kuat dan tetap pada pendirian sendiri...

Sikap pemimpin sekarang ini sama saja dengan pemimpin dalam pkr..akan berubah mengikut keadaan.

Pengundi Baharu..salam bro..selamat berjuang bersama kami.. nanti saya akan linkkan

Arkib Blog