Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Jumaat, Januari 27, 2012

Syabas & Tahniah! Negarawan Agung Malaysia Tun Dr. Mahathir Mohamad

BANGKOK 27 Jan - Bekas Perdana Menteri, YABhg Tun Dr. Mahathir Mohamad dianugerah doktor kehormat sains politik oleh Universiti Naresuan di sini hari ini.

Pengerusi Majlis Universiti Naresuan Prof. Dr. Krasae Chanawongse dalam ucapan penghargaan berkata, pemberian itu sebagai pengiktirafan terhadap sumbangan sepanjang hayat Dr. Mahathir untuk mewujudkan semangat keperibadian nasional dan bangga terhadap negara di kalangan rakyat Malaysia.

Ia sebagai mengiktiraf kedudukan beliau yang merupakan seorang pemimpin luar biasa diperingkat Asia Tenggara, katanya.

Presiden Universiti itu, Prof. Dr. Suhjin Jinahyon menyampaikan anugerah kehormat tersebut kepada Dr. Mahathir di satu majlis penyampaian di sebuah hotel di sini.

Ini merupakan pertama kali universiti itu yang mempunyai kampus utama di Phitsamlok, memberikan anugerah tersebut kepada seorang rakyat Malaysia - BERNAMA

Disaat sesetengah rakyat Malaysia sendiri seringkali merendah-rendahkan keunggulan YABhg. Tun Dr.Mahathir Mohamad sebagai seorang tokoh pemimpin hebat di negara ini namun sebaliknya bagi sebahagian besar rakyat dari negara luar, mereka tetap menyanjung keupayaan Tun Dr. Mahathir ketika menerajui pentadbiran negara ini dan mereka juga amat menghargai akan jasa serta pengorbanan beliau untuk masyarakat antarabangsa.


Malaysia sebenarnya amat bertuah kerana memiliki seorang tokoh pemimpin yang hebat, yang turut dikagumi corak kepimpinannya oleh rakyat antarabangsa.


Syabas dan tahniah YABhg Tun, semoga terus dikurniakan dengan tahap kesihatan yang baik dan dipanjangkan usia dan sentiasa bersama rakyat Malaysia menyaksikan negara ini bergerak pantas atas landasan yang luas menuju wawasan 2020 sebagai sebuah NEGARA MAJU...

2 ulasan:

Mufaz berkata...

Tahniah ayahanda TUN, jasa mu tetap dihati kami. Kami tak akan lupa sehingga akhir hayat kami.

Mufaz berkata...

Tahniah ayahanda TUN, jasa mu tetap dihati kami. Kami tak akan lupa sehingga akhir hayat kami.

Arkib Blog