Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Jumaat, Januari 27, 2012

NFC: apa pula kata Bung Mokhtar Radin selepas ini ?

Setelah 3 bulan isu NFC mewarnai politik negara, barulah Ketua Jabatan Audit Negara Tan Sri Ambrin Buang membuka mulut memberi kenyataaan bahawa timbul salah faham sebenarnya dipihak beliau mengenai status audit yang mereka lakukan terhadap syarikat National Feedlot Corporation (NFC) yang terletak di Gemas Negeri Sembilan.

Menurut Ambrin, fokus utama audit yang pihak mereka lakukan adalah mengenai pencapaian projek NFC sejak mula penubuhannya pada tahun 2006 dan bukannya berkenaan dengan National Feedlot Corporation Sdn. Bhd. (NFCorp) sebagai sebuah syarikat.

NFCorp adalah sebuah syarikat yang berdaftar dibawah Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) yang mana Kemeneterian Kewangan Diperbadankan memegang satu golden share bernilai RM1. Sumber berita selanjutnya di sini

Setelah kebenaran dalam isu NFC semakin banyak memihak kepada Datuk Seri Shahrizat Abd Jalil, apakah Ahli Parlimen Kinabatangan Datuk Bung Mokhtar Radin akan tetap mahu agar Datuk Seri Shahrizat melepaskan jawatan dari kabinet sebagai Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat seperti yang pernah beliau buat beberapa kali sebelum ini?

3 ulasan:

Jeffry berkata...

SLM BRO..BUNG KENE NASIK KENGKENG DGN BINI DIA KOT KEHKEHKEHKEH

anoymous berkata...

Maklum la,bini dia pitih gebu.kalau kau pun meti kena juga jeff...

hilbert berkata...

agaknya Bung Mokhtar desak Zette letak jawatan sebagai bini muda die ;)

Arkib Blog