Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Jumaat, Julai 29, 2011

Nik Aziz masuk hospital lagi, ada jangkitan kuman pada lidahnya !!!

KOTA BHARU 27 Julai - Musyidul Am PAS Datuk Nik Aziz Nik Mat mengubah semula pendiriannya berhubung penggunaan kaedah biometrik dalam sistem pilihanraya.

Jika sebelm ini beliau bersetuju dengan penggunaan kaedah itu, tetapi selepas itu Menteri Besar Kelantan itu berkatan, sistem berkenaan amat meragukan.

Katanya, sokongan beliau terhadap kaedah biometrik sebelum ini dibuat dengan "bersyarat" bukannya sokongan secara langsung seperti dilaporkan akhbar.

Sejak dari awal, jelasnya, beliau menolak perkara meragukan dan berpendapat adalah baik kaedah dakwat digunakan.

"Kebetulan sebelumnya ada kenyataan keluar di Selangor tentang 17,000 pengundi yang bertindih dan 500 daripada senarai nama itu sudah diserahkan kepada SPR.


"Ini membuktikan pendaftaran pemilih memang meragukan, bukan setakat meragukan bahkan salah, jadi kepada sesiapa yang tidak mahu kepada Bersih inilah dia, kotor," katanya kepada pemberita selepas menghadiri mingguan Exco kerajaan negeri. Selanjutnya disini 

3 ulasan:

Jeffry berkata...

SLM BRO..KALAU MEREKA BERKERJASAMA MEMBANTU SPR DGN IKHLAS TENTU KES KEKELIRUAN PENDAFTARAN NAMA2 PENGUNDI SIKIT SEBANYAK DAPAT DI ATASI >:]

usin berkata...

spr tu ibarat pengadil bola. kalau satu pasukan asyik serang pengadil, mana boleh tahan. patutnya sebagai pemain sama2lah membantu pengadil. ini belum lawan lg dh kata pengadil biaslah, pengadil menipulah, pengadil nak menangkan pihak lawanlah & mcm2 lg. kalau dua2 pasukan sama2 bantu pengadil supaya perlawanan berjalan dgn baik, apa salahnya, ye tak... pengurus tua tu dh patut dibersarakan sbb menyusahkan!!!

hilbert berkata...

Biarpun sistem datang dari mana, dari langit ke tujuh sekalipun memang puak2 pakatan tetap menolaknya,, mereka memang tak reti semua tu, yang mereka tahu cuma tabur fitnah..!

Arkib Blog