Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Jumaat, Julai 29, 2011

Penduduk Malaysia kini: lelaki ramai daripada wanita...

Greece love Malaysia
PUTRAJAYA 29 Julai - Malaysia kini mempunyai 28.3 juta penduduk dengan bilangan lelaki melebihi wanita, demikian menurut laporan Banci Penduduk dan Perumahan Malaysia 2010.

Penduduk lelaki kini adalah 14.56 juta orang dan wanita 13.77 juta orang, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri Tan Sri Nor Mohamad Yaakop ketika mengumumkan laporan itu yang turut dihadiri Ketua Perangkaan Datuk Wan Ramlah Wan Abdul Raof. - Utusan Malaysia 29 Julai

ULASAN;
Dengan terdedahnya data-data terkini mengenai pecahan penduduk Malaysia mengikut gender maka semakin terancamlah nampaknya nasib masa depan golongan kaum hawa nih. Saingan dalam berbagai perkara terus menghatui kaum wanita di negara ini apabila tempat mereka sudah semakin banyak diisi oleh golongan yang berlawanan jantina dengan mereka.


Kalaulah Pakatan Haram ditakdirkan untuk memerintah Malaysia, tentu sekali banyak jawatan kosong akan wujud, diwujudkan dan juga sengaja diwujudkan bagi golongan lelaki untuk mengisi jawatan-jawatan tertentu seperti untuk tugas "pembancuh kopi", "pembantu khas", "setiausaha politik" dan sebagainya mengikut budi bicara pemimpin tertinggi mereka.

Tiada ulasan:

Arkib Blog