Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Khamis, September 23, 2010

500 ahli BENDERA semakin hilang akal dan iman !!!

Utusan Malaysia hari ini melaporkan bahawa sejumlah 500 orang rakyat Indonesia telah mengepung disekeliling kediaman Duta Besar Malaysia ke Indonesia Datuk Syed Munshe Afdzaruddin Syed Hassan di Jakarta sejak semalam dalam usaha mereka untuk menghalau beliau keluar dari Indonesia.

Mereka telah memberi tempoh selama 2 hari untuk Datuk Syed Munshe berbuat demikian dan mereka mengugut sekiranya Duta Besar Malaysia itu enggan keluar dari Indonesia maka mereka akan mengeluarkan segala bentuk barang serta apa jua benda dari dalam rumah kediaman beliau.

Kumpulan 500 orang itu berkemungkinan besar adalah ahli-ahli kumpulan BENDERA yang memang anti-Malaysia dan mereka adalah terdiri daripada komuniti kecil yang berjiwa kerdil, suka kepada perbalahan, sanggup menerima apa saja upah yang diberi walaupun tau perbuatan mereka akhirnya akan merugikan diri mereka sendiri.

Selain itu, kumpulan 500 orang rakyat Indonesia di Jakarta juga dilaporkan telah merayau-rayau disekitar gedung-gedung membeli-belah seperti di Mall, Hypermarket, Supermarket, Hotel-hotel dan dimana saja asal ada terdapat rakyat Malaysia untuk mengusir mereka keluar dari negara Indonesia.

Perkembangan terbaru ini berlaku dan tercetus berikutan terbongkarnya kes penderaan yang berlaku di Pulau Pinang yang mana seorang amah dari Jawa Timur telah didera secara fizikal dan seksual oleh majikannya.

Dan apa yang kumpulan 500 orang rakyat Indonesia ini tidak pernah ambil pusing ialah, adakah amah tersebut bekerja di negara ini mengikut prosedur yang sah atau bekerja secara haram. Apa yang dimaklumkan bahawa wanita terbabit adalah Pendatang Asing Tanpa Izin(PATI) atau dulu mudah disebut sebagai Pendatang Haram dan sudah tentu bekerja di negara tanpa sebarang dokumen yang sah !

Kalau diikutkan betul-betul, apabila PATI ini yang bekerja secara haram di negara ini telah ditindas, ditipu dan sebagainya oleh majikan masing-masing mereka sendiri harus menerima apa juga risikonya dan bila berdepan dengan kejadian seumpama itu mereka tidak patut membebankan masalah sedemikian kepada pihak kerajaan Malaysia.

Jadi kepada 500 rakyat Indonesia ini tadi, tolonglah buka mata, buka telinga dan gerakkan otak anda yang beku itu ! ..fikirlah sendiri, walaupun amah warga Indonesia itu datang bekerja secara haram ke negara ini tetapi apabila beliau menghadapi masalah serupa itu, pihak berkuasa Malaysia tidak pernah berdiam diri malah kedua-dua suspek(majikan) dalam kes dera itu iaitu sepasang suami isteri kini sudah ditahan oleh polis Malaysia untuk siasatan lanjut.

Kepada 500 rakyat Indonesia(BENDERA) sampai bila lagi anda semua akan mampu berjuang dengan cara mengamal gaya hidup manusia di zaman purba, pakai undang-undang rimba...siapa kuat akan menang siapa lemah pasti kalah !?

3 ulasan:

rinandamku berkata...

Satu2nya negara dalam dunia yang ada hari tahi ialah Indonesia ,

Mari kita jadikan hari dimana rakyat Indon membaling dan mencalit tahi pada kedutaan malaysia sebagai 'Hari tahi seIndonesia '!!

Wes berkata...

Mana mereka ada iman, mereka kan diketuai oleh si Bona kristian tu.

Esperalzi berkata...

Indonesia sangat kaya dengan tahi, sehingga berlebih2 tahi yg dibaling ke Kedutaan kita.

Saya nampak Anifah Aman, Menteri Luar kita, di kaca TV, terketar2 pipi menahan marah ketika memberi ulasan terhadap 'pentaikan' Kedubes kita di Jakartaik. Dia sangat marah.

Sebenarnya rakyat Malaysia sangat marah dengan kerenah orang2 Indonesia, cuma kita tidak digalakkan melampiaskan kemarahan kita secara demonstrasi jalanan. Saya percaya kalau dibenarkan, kita juga tidak kurang hebat semngat kebangsaan yg kita boleh tunjukkan di depan Kedutaan dan konsulat2 Indonesia di seluruh Malaysia..

Orang Indonesia sangat sombong. Mereka merasa semua yg ada di Malaysia berasal dari Indonesia dan kita rakyat Malaysia tidak punyai apa2 termasuk bahasa Melayu yg jadi bahasa kebangsaan kita. Mereka suka mencuri sejarah dan memutarbelitkannya seolah2 semuanya bermula di Indonesia. Sedangkan nama "Indonesia" sendiri adalah satu nama Eropah berasal dari 2 perkataan Greek "Indo" dan "Nesos" bermaksud Kepulauan Hindu...sejarah Malaysia lebih panjang dari nama "Indonesia" itu..

Arkib Blog