Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Jumaat, Januari 29, 2010

Akta TTAA akan digubal khas untuk ahli politik...

Nampaknya apabila Menteri Keselamatan Dalam Negeri sendiri telah menjelaskan apa sebab pihak polis tidak mahu mengambil tindakan terhadap Ahli Parlimen Gombak YB sdra Azmin Ali yang juga Naib Presiden PKR merangkap spare part Anwar Ibrahim itu adalah disebabkan yang Azmin Ali adalah seorang ahli politik dan semua yang terkeluar dari pengucapannya adalah kebal dari sisi undang-undang negara.

Saya merujuk kepada berita yang dimuat serta disiarkan dalam Utusan Malaysia hari ini di http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0129&pub=Utusan_Malaysia&sec=Politik&pg=po_02.htm .

Dalam artikel disitu, Datuk Seri Hisham selaku Menteri Keselamatan Dalam Negeri menjelaskan sebab mengapa pihak beliau tidak mahu bertindak atas dakwaan oleh YB Azmin walaupun Azmin sendiri telah menuduh bahawa isu pembakaran Gereja Metro Tabernacle di Lembah Klang awal bulan ini yang lalu adalah perbuatan pihak UMNO dan YB Azmin juga mengakui yang dia cukup bahan bukti untuk diketengahkan sebagai menguatkan lagi tuduhannya itu.

Malang sekali apabila Datuk Seri Hisham langsung "tidak teragak-agak" untuk tidak mengambil sebarang tindakan ke atas dakwaan YB Azmin Ali itu dan pendekatan yang Datuk Seri Hisham ini ambil ke atas rakyat biasa seandainya ada membuat sebarang "lawak jenaka" dalam internet beliau malah jelas pula "tidak teragak-agak" untuk bertindak... hmmmmmzzzzzz....

Lihat saja baru-baru ini iaitu awal bulan January, seorang "budak facebook" telah dengan serta-merta kena tahan hanya disebabkan "budak facebook" tu mengaku dalam laman sosialnya yang dia ada baling bom ke atas gereja tertentu pada masa tu. 'Budak facebook' telah menjadi mangsa pertama amaran "tidak teragak-agak".

Mangsa kedua amaran "tidak teragak-agak" hanya dalam tempoh yang terdekat juga rakyat biasa, masih budak pulak tu, bukan ahli politik, Mohd Tasyrif. Beliau juga macam "budak facebook" yang jadi mangsa pertama amaran "tidak teragak-agak" dimana Mohd Tasyrif hanya buat lawak senario dalam komen beliau itupun hanya dalam sebuah laman sosial milik orang lain.

Saya seringkali ingat apabila Datuk Seri Hisham selalu berkata, 'kita tidak akan teragak-agak' untuk mengambil tindakan yang paling tegas kepada sesiapapun jua, tanpa mengira siapa mereka, kedudukan mereka...bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,blaaaaa... yang sengaja untuk cuba menimbulkan keadaan huru-hara di negara ini dan mereka tidak akan terlepas dari genggeman kita"..., itulah yang selalu bermain dibibir Menteri kita itu...tetapi bagaimana pula dengan cubaan oleh YB Azmin Ali itu ? ...kan itu juga sebahagian dari percubaan untuk menggugat keharmonian antara kaum dalam negara kita... SIASATLAH YB AZMIN itu DATUK SERI!!!!!!!

Kalau takut sangat, maka adalah lebih baik minta PM tukarkan saja ke kementerian yang lain, cadangkan supaya Datuk Seri Noh Omar dilantik sebagai Menteri Keselamatan Dalam Negeri yang baru. KDN memerlukan menteri yang betul-betul tegas dan berani untuk mengemudikannya, barulah anggota-anggota di bawahnya "tidak akan teragak-agak" untuk bertindak...

Tiada ulasan:

Arkib Blog