Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Ahad, Julai 15, 2012

TV2 sabotaj ucapan DS Najib di majlis Hari Koperasi Negara 2012 !??

Saya kurang pasti kenapa ucapan Perdana Menteri YAB Datuk Seri Mohd. Najib Tun Razak semasa melancarkan Hari Koperasi Negara 2012 di Stadium Nasional Bukit Jalil yang disiarkan secara langsung oleh rangkaian RTM TV2 semalam dari awal sehingga ke penghujung ucapannya memang sangat berbeza baik dari segi audio serta gerak-geri PM ketika menyampaikan ucapan jika dibandingkan sewaktu beliau berucap di majlis-majlis lain sebelum ini.

Semalam ketika di majlis pelancaran Hari Koperasi Negara sangat jelas PM seperti tidak ceria, lemah dan tidak bersemangat malah apa yang lebih mengejutkan ialah sepanjang ucapan beliau banyak sangat perkara yang tidak kena dan antaranya apabila terdapat perkataan-perkataan yang disebut oleh Datuk Seri Najib terputus-putus dan ketika jua ucapan beliau seperti menjadi alunan lagu-lagu. Dan yang menjadi lebih musykil lagi apabila suara Datuk Seri Najib yang kadangkala tenggelam timbul, sekejap seperti suara orang lain sekejap balik seperti suara beliau sendiri dan ini berlaku sehingga selesai ucapan PM.

Saya tertanya-tanya...eh paesal ni...PM tdak sihat ke... kemudian saya periksa TV tak ada juga yang rosaknya... lantas saya berpikir mungkin ini satu usaha untuk mensabotaj segala usaha murni PM dalam memperjuangkan hak rakyat negara ini. Dalam kerajaan sendiri juga ramai yang menjadi "musang berbulu ayam" lalu saya terpikir juga apalagi kalau dalam TV2 yang dikhususkan untuk siaran berbahasa Cina dan Tamil tentulah lagi ramai musang-musangnya yang berbulu ayam...ini cuma gerak hati saya selaku rakyat biasa yang menyanjung kepimpinan Datuk Seri Mohd. Najib.

2 ulasan:

daniel ilmy berkata...

pndapat sy tv2 tak sabotaj,pd pngalaman sy najib semalam macam org mabuk buat ucapan

daniel ilmy berkata...

pndapat sy tv2 tak sabotaj,pd pngalaman sy najib semalam macam org mabuk buat ucapan

Arkib Blog