Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Ahad, Julai 15, 2012

Kes perceraian meningkat sejak Abby Abadi masuk PAS !

Sejak "janda berhias" Abby Abadi menyertai PAS serta berceramah untuk parti berkenaan, ini telah menjadikan kes perceraian di kalangan pemimpin dan juga para pengikut mereka menjadi semakin meningkat. Keadaan yang berlaku ini seolah-olah menggambarkan wujudnya perebutan sesama sendiri pemimpin dalam PAS untuk menambat hati Abby Abadi sehingga ada yang sanggup menceraikan isteri masing-masing.

Jika ianya berlaku dikalangan para penyokong atau ahli parti biasa itu merupakan perkara biasa apabila terdapat antaranya yang meninggalkan PAS kerana telah sedar bahawa perjuangan PAS sudah semakin terpesong dari landasan perjuangan asal parti.

Tetapi apabila kes perceraian berlaku di kalangan pemimpin mereka ini sudah tentu menimbulkan berbagai persoalan mengapa dan kenapa harus berlaku perceraian kerana yang sepatutnya PAS yang kononnya berjuang atas nama agama wajib menyeru orang Islam kepada perpaduan dalam rumahtangga serta keluarga dan bukannya mengajak umat kepada jalan perceraian.

Persoalan yang boleh ditimbulkan ialah apakah dengan kemasukan beberapa kerat artis wanita ke dalam PAS akan terus meningkatkan lagi kes-kes perceraian dalam PAS apabila semakin ramai yang ingin memperisterikan artis-artis wanita yang telah berjaya ditawan masuk ke dalam perangkap mereka?

Tiada ulasan:

Arkib Blog