Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Khamis, Februari 23, 2012

Peralihan kuasa kepimpinan Sarawak? PM, TPM serta anggota kabinet pusat terjah Bumi Kenyalang

Ada timbul tandatanya disini. Sejak berminggu yang lalu terdapat beberapa orang anggota kabinet kerajaan Persekutuan telahpun berada di Bumi Kenyalang. Mereka telah menjelajah ke seluruh pelusuk negeri Sarawak. Mereka menghadiri berbagai-bagai program bersama dengan rakyat setempat.

Hari ini pula Perdana Menteri YAB Datuk Patinggi Mohd. Najib Tun Abdul Razak akan memulakan lawatannya ke Bumi Kenyalang dan kemudiannya hari ini juga akan diikuti oleh timbalan beliau YAB Tan Sri Hj. Muhyiddin Mohd. Yassin yang akan menaiki pesawat lain untuk lawatan dua hari ke Sarawak.

Petanda apa agaknya dengan perkembangan terbaru ini? PRU-13 memang dah dekat tetapi perhatian rakyat Sarawak kini lebih tertumpu kepada isu peralihan kuasa daripada kepimpinan yang sedia ada kepada pemimpin pengganti yang akan meneruskan kesinambungan kepimpinan Pehin Sri Hj. Abdul Taib Mahmud yang cemerlang dalam membawa Sarawak ke arah sebuah negeri maju bersama dengan Wawasan 2020 negara.

Perdana Menteri akan berada di Sibu untuk merasmikan sebuah Perkampungan Budaya masyarakat Cina Sibu di Bukit Aup di kawasan luar bandar hilir Sibu iaitu di pinggir Sungai Igan.
Posted by Picasa

Tiada ulasan:

Arkib Blog