Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Jumaat, Disember 23, 2011

"Saya dah biasa menurun, so apa perlu untuk saya meminta maaf," - Adam Adli

Mari kita sama-sama fahami apa kata si bedebah Adam Adli sebaik beliau didesak agar memohon maaf kepada Perdana Menteri YAB Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak berikutan perbuatan biadap dan kurang ajarnya menurun bendera gambar Datuk Seri Najib dari Bangunan PWTC hujung minggu lepas. Boleh baca di blog MIK (Medan Info Kita)

Menurut Adam Adli seperti yang dilapor oleh blogger MIK, tidak perlu bagi beliau untuk meminta maaf kepada Perdana Menteri ekoran perbuatan terkutuknya itu dengan alasan bahawa perkara menurun atau menaikkan bendera bukanlah sesuatu perkara yang boleh dikira sebagai suatu kesalahan jenayah dan menurutnya lagi bahawa langkah menaik atau menurunkan bendera adalah amalan biasa bagi semua negara di dunia ini.

Memanglah betul apa yang kau cakap tu Adam, menaik atau menurun gambar adalah perkara biasa bagi mana-mana negara di dunia ini tetapi masalahnya disini adalah waktu serta niat atau tujuan sebenar kamu berbuat demikian terhadap bendera gambar Presiden UMNO ke-7 itulah perkara yang dipersoalkan oleh seluruh masyarakat Malaysia di negara ini.

Adam, kau harus sedar bahawa kamu bukannya salah seorang pekerja atau kakitangan bangunan PWTC yang telah ditugaskan untuk menaik serta menurun bendera wajah pemimpin dan juga bekas-bekas Presiden UMNO yang dikibar di hadapan bangunan PWTC dan lagi waktu kamu menurunkan bendera tersebut jam menunjukkan pukul berapa? Di bangunan PWTC pada yang berkenaan, kamu adalah seorang tetamu yang tak di undang, datang cuma menceroboh serta merosakkan harta parti UMNO di bangunan berkenaan.

Apa-apapun alasan yang kamu berikan selepas ini semuanya sudah tidak berguna lagi, sebab segalanya telahpun terlewat dan kamu juga memang tak perlu lagi untuk meminta maaf daripada Perdana Menteri kerana kamu sendiri sudah mengisytihar bahawa perbuatan hina kamu itu bererti satu kemenangan besar buat SMM dan juga BEBAS sebaik bendera Solidariti Mahasiswa Malaysia dinaikkan bagi mengganti bendera Datuk Seri Najib.

Tiada ulasan:

Arkib Blog