Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Khamis, Jun 23, 2011

Tidakkah ancaman Ambabiga sebenarnya perang terhadap YDA Agong??

Pendapat saya berkenaan usaha haram yang sedang dijalankan oleh BERSHIT 2.0 pimpinan S. AmBABIga yang mahu menganjurkan perhimpunan secara besar-besaran di Ibu Negara pada 9 Julai depan tidak ubah seperti satu kegiatan militan yang mahu melancarkan perang terhadap Ke Bawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agong sebagaimana yang pernah dilakukan oleh kumpulan pengganas Al Maunah satu ketika dulu.

Kalau perbuatan Al Maunah dulu boleh dikategorikan dalam jenayah perang menentang Ke Bawah Duli Yang Di Pertuan Agong, tetapi mengapa tidak kepada AmBABIga Sreenevasan. Saya melihat perkembangan ini dari sehari ke sehari semakin menjurus kepada keganasan yang melampau dengan pihak kerajaan dilihat semakin meningkatkan tahap keselamatan di samping pihak BERSHIT 2.0, DAP, PKR dan PAS pula mulai mengatur langkah bersama menjelang perhimpunan haram itu nanti.

Di saat kumpulan Al Maunah sudah bertindak pihak kerajaan baru saja tersedar dan pantas bertindak tetapi hakikatnya perkara sudahpun berlaku dan mana mungkin bagi pihak keselamatan untuk bersiap sedia berdepan dengan sebaran ancaman sebab semua itu tidak diduga sama sekali boleh berlaku dalam negara ini namun berlainan pula dengan ancaman daripada pihak BERSHIT 2.0 yang sudah berbulan-bulan sebelumnya telah mengumumkan untuk melakukan perhimpunan haram tetapi seolah-olah dipandang ringan oleh Kementerian Keselamatan Dalam Negeri (KDN) dan DS Hishamuddin.

Maka itu, demi untuk keamanan dalam negara, keselamatan rakyat berterusan, keharmonian penduduk Malaysia serta kedaulatan negara ini, adalah suka diingatkan bahawa andaikata seluruh rakyat Malaysia boleh melihat bahawa ancaman yang sedang dimainkan oleh AmBABIga ketika ini iaitu untuk demo BERSHIT 2.0 nanti sebenarnya bukanlah mensasarkan Suruhanjaya Pilihan Raya tetapi lebih kepada untuk melancarkan perang terhadap Ke Bawah Duli Yang Di Pertuan Agong, lalu setelah mengambil kira semua itu maka kita sangat mengharapkan agar Ambiga Sereenavasan ditangkap dibawah Akta Hasutan serta ditahan dibawah Akta Keselamatan Dalam Negeri ISA.

Perlu kita ingat bahawa selain SPR, Suruhanjaya lain seperti SPRM, SUHAKAM, SUARAM dan bermacam-macam lagi Suruhanjaya semuanya diperakui setelah mendapat perkenan daripada Ke Bawah Duli Yang Di Pertuan Agong, oleh itu mana-mana pihak yang cuba untuk mencabar atau menyerang suruhanjaya-suruhanjaya berkenaan maka bermakna mereka juga dengan sendirinya telah bercadang untuk melancarkan perang terhadap Baginda.

2 ulasan:

Jeffry berkata...

SLM BRO..BUKAN KITA TAK KENAL DGN ANUWAR DAN KONCO2NYA YG KAKI DERHAKE. BILA DOSA ANUWAR CUBA DI CUCI OLEH PASRAEL, AMBIGAU PULAK AMIK KESEMPATAN DARI KEBEBALAN PAS UNTUK DI JADIKAN KAMBENG JALANAN. KEHKEHKEH

hilbert berkata...

Malaysia rugi memiliki rakyat seperti Ambiga tu bro,,,mendatangkan banyak masalah betul !

Arkib Blog