Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Selasa, April 26, 2011

Selepas KJ, kini Nurul Izzah pula yang semakin mengarut!!!

PKR kemukakan tiga permintaan -{klik disinunlah kalau mahu tahu apa yg Nurul merepek)

Selepas bakal Ketua Menteri Sarawak yang diheboh-hebohkan keseluruh pelusuk dunia iaitu Baruk Bian menang di N70 Ba'Kelalan dalam Pilihan Raya Umum Sarawak ke-10 pada 16 April lepas dan dua orang lagi calon dari PKR yang turut menang di N11 Batu Lintang serta di N34 Krian, Naib Presiden PKR Nurul Izzah sudah mulai berkokok siang dan malam di Bumi Kenyalang.

Jika sebelumnya Ketua Pemuda Barisan Nasional YB Khairy Jamaluddin telah menyahut kokokan Senator dari MCA iaitu Gan Ping Siew yang sama-sama mendesak agar Ketua Menteri YAB Pehin Sri Taib Mahmud segera melepaskan jawatannya atas dakwaan keduanya bahawa kononnya pengundi dari kaum Cina Sarawak sudah amat membenci Pehin Sri Taib tanpa kedua-dua pemimpin hingusan BN itu menoleh kepada sumbangan besar pengundi dari kaum Bumiputera luar bandar yang telah memberi kemenangan besar kepada Barisan Nasional pada setiap kali pilihanraya diadakan di negeri Sarawak dan seterusnya tekanan terbaru terhadap Pehin Sri Taib disambung pula dan datangnya daripada Ahli Parlimen Lembah Pantai iaitu Nurul Izzah Anwar Omega.

Nurul Izzah ini masih muda tetapi sudah pandai mengarut. PKR baru dapat 3 wakil rakyat di Sarawak tetapi ketiga-tiga ADUN PKR itu nampaknya awal-awal lagi sudah kena "queen control" dengan Naib Presiden PKR Enterprise Sdn Bhd. Apa maknanya Nurul Izzah beriya-iya sangat untuk masuk campur hal ehwal dalaman negeri Sarawak ini, pasal royalty minyak atau segalanya maka biarkan saja tiga wakil rakyat PKR yang dah menang itu untuk bersuara didalam DUN negeri Sarawak dan tak payahlah rasanya untuk Nurul Izzah menyalak didalam akhbar-akhbar dan media.

Pergi jahanamlah dengan 3 permintaan gila kamu itu, Nurul. Lebih baik kau pergi jaga kebajikan rakyat di Lembah Pantai sana tu daripada menyibuk dengan urusan kami di negeri Sarawak ini. Nurul, you bukan rakyat Bumi Kenyalang..tak payahlah memandai untuk mendesak Ketua Menteri mengubah itu ini sesuatu yang telah dipersetuju bersama antara kerajan negeri Sarawak dengan kerajaan Pusat. Kalau kami rakyat Sarawak sendiri boleh menerima dan menghormati perjanjian itu, apa perlunya untuk Nurul membangkitkan perkara yang hanya akan merugikan kedua-dua belah pihak iaitu kerajaan negeri dan kerajaan persekutuan pada akhirnya.

Tiada ulasan:

Arkib Blog