Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Sabtu, Mac 05, 2011

Sejak masuk agama Pas, jiwa BL semakin tidak tenang !

Buat pertama kali masuk fahaman Pas serta untuk pertama kali juga bagi pelawak Bob Lokman berkempen dalam pilihan raya kecil beliau telah mengakui beliau sudah mendapat ketenangan jiwa. Itu yang diakui sendiri oleh Bob Lokman atau singkatannya BL sewaktu berceramah dalam kempen pliharaya DUN Kerdau Pahang dan juga di DUN Merlimau Melaka seperti yang dilaporkan oleh rakan-rakan blogger yang membuat liputan semasa dari dua kawasan PRK itu.

Tapi nampaknya apa yang diharapkan oleh BL seakan tidak berpanjangan bilamana beliau terpaksa hadir pada pada setiap ceramah politik yang dianjurkan oleh pihak Pas. Untuk setiap kali ceramah kempen yang diadakan oleh Pas itu, BL dikehendaki pula untuk tampil dengan daya kreatif dalam menyampaikan hujah-hujah yang paling lawak didepan semua hadirin.

Populariti yang ada pada BL telah dipergunakan dengan sebaik mungkin oleh Pas untuk faedah jangka panjang riwayat parti mereka. BL seolah-olah telah ditekan agar pada setiap kali berada di atas pentas ceramah politik bersama dengan para pemimpin Pas yang lain, hendaklah membuat berbagai cerita yang serba karut bertujuan untuk terus memperdayakan pikiran semua penyokong serta pengikut mereka.

3 ulasan:

Jeffry berkata...

SLM BRO..SPONGEBOB SQUAREHEAD KEPALE PETAK DPT KETENANGAN BILA HENTAM KERAJAAN. TU LE AJARAN ANUTAN PASNGOK. SORANG LAGI KADER YG DPT BILIK SYURGA KEHKEHKEHKEH

Hahn berkata...

Dapat ketenangan apa? Masuk ugama Islam balik pun jadi publisiti.

Cermin muka keruh ko tu. Jangan ingat orang tak tau. Kalau dapat ketenangan rupa tu berseri.

Jangan sedap cakap jer tapi tak tau apa dia ketenangan.

BL adalah antara orang orang yang kenyang di bawah payung kerajaan. Berbekalkan itu dia cuba menghentam kerajaan atau kah dia orang yang kecewa tidak dapat habuan dari agensi kerajaan?

Bob menambah latihan jahat dia sebelum menganut PAS kepada yang lebih teratur dan professional.

Selamat dapat muka lebam PAS! Dah pun.

hilbert berkata...

Salam Jeffry,

itu lah..bila dah kenyang BL lupa separuh hayat die sapa yang bagi sambung..

Hahn, agaknya ketenangan ala taliban

Arkib Blog