Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Selasa, Januari 11, 2011

Karpal Singh terpijak jerat sendiri !

Jika sebelum ini terdapatnya usaha daripada pihak peguambela Anwar Ibrahim untuk mengheret Perdana Menteri YAB Datuk Seri Mohd Najib sebagai saksi mereka dalam kes liwat ke-2 Anwar-Saiful, seperti yang dilakukan oleh YB Karpal Singh selaku ketua peguambela pada 31 Mei 2010 lalu apabila beliau cuba memancing emosi pihak pendakwaan dengan harapan supaya ada yang terperangkap dengan mainan pihak peguambela namun usaha tersebut ternyata tidak berjaya dan telah gagal.

Tetapi nampaknya kini apa cuba dibuat oleh pihak peguambela sudah menjadi terbalik pula. Semakin ramai pihak termasuklah bekas-bekas wakil rakyat PKR sendiri seperti MP Bayan Baru YB Datuk Seri Zahrain Hashim, MP Kulim Bandar Baru YB Zulkifli Noordin, MP Wangsa Maju YB Wee Chong Kiong serta beberapa NGO yang mempersoalkan peranan Karpal Singh yang menjadi ketua peguambela kepada Anwar Ibrahim walhal pada tahun 1997 iaitu waktu kes liwat pertama dulu Karpal Singh lah orang yang pertama mendedah prilaku seks songsang Anwar Ibrahim semasa persidangan Dewan Rakyat dan dialah juga yang mendesak Perdana Menteri waktu itu Tun Dr Mahathir untuk memecat Anwar Ibrahim sebagai TPM.

Dan yang lebih parah lagi apabila ramai kalangan mereka ini yang mahu agar pihak pendakwaan memohon sapina di Mahkamah terhadap Karpal Singh bagi membolehkan beliau dijadikan sebagai saksi perbicaraan kes liwat Anwar Ibrahim yang sudah berapa kali ditangguh.

Malang sungguh Karpal Singh, niat dihati nak menjerat Perdana Menteri tetapi sayang sekali kaki beliau sendiri yang terkena tali. Dan saya harap supaya pihak pendakwaan dalam kes liwat ini mempertimbangkan cadangan oleh beberapa pihak agar Karpal Singh disapina dan biarkan Anwar mencari ketua peguambela yang baru, Baru Bian pun boleh !

Tiada ulasan:

Arkib Blog