Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Jumaat, Disember 03, 2010

Ariel Sharon masih lagi koma, Israel pula semakin parah dijilat api !

Bekas Perdana Menteri Israel yang belum mati-mati lagi iaitu Ariel Sharon yang diserang angin ahmar atau strok kronik ketika sedang mengatur strategi keji pihak Israel untuk terus menindas rakyat Palestine serta untuk terus merampas segala harta benda yang dimiliki oleh penduduk Palestine kini negara beliau sedang berhadapan dengan mala petaka berupa bencana alam yang diturunkan Tuhan apabila api telah semakin marak membakar bumi Israel daripada 1 meter kepada 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 dan seterusnya Israel akan lenyap dari peta dunia...

Ariel Sharon sebelum dilantik sebagai Perdana Menteri Israel adalah seorang manusia separa haiwan terlindung yang paling kejam didunia ini selepas Adolf Hitler di Jerman dan Slavodan Milasovic di Serbia apabila beliau telah terlibat secara langsung dalam peristiwa pembunuhan dan penyembelihan di Shatila yang mengorbankan begitu banyak nyawa rakyat Palestine yang tidak berdaya.

Setelah tidak berdaya untuk meneruskan khidmatnya sebagai pengganas dan penjenayah dunia, tugas dan tanggungjawab beliau telah dipikul sebentar oleh penggantinya iaitu Ehud Barak sebelum diambil-alih oleh seorang lagi penjenayah tegar Israel Ehud Olmert dan kini jawatan Perdana Menteri Israel kembali ke tangan Benjamin Nentanyahu yang sebelum ini juga pernah menyandang jawatan berkenaan selepas Simon Perez yang menggantikan Yitzak Rabin yang mati ditembak ketika berucap di atas pentas oleh seorang remaja Yahudi.

Namun walau sebanyak atau sekerap mana sekalipun perubahan dilakukan oleh Israel di dalam pentadbirannya baik daripada Perdana Menterinya hinggalah kepada seluruh struktur kabinetnya, semua itu tidak akan membawa apa-apa makna kepada rakyat Palestine yang saban hari pasti berdepan dengan penindasan daripada tentera rejim Israel yang kejam dan bongkak.

Kini setelah negara mereka sedang menerima azab dunia apabila sebahagian besar dari wilayahnya terbakar dan amat sukar untuk dipadamkan tanpa pertolongan dari pihak antarabangsa maka mengapa baru sekarang mereka iaini pihak Israel tahu merayu bantuan daripada negara-negara luar sedangkan sebelum ini pihak Israel tidak pernah untuk membuka pintu negara mereka dengan begitu mudah kepada pihak luar sekalipun atas urusan bersama.

Keputusan Israel itu seolah-olah menunjukkan Perdana Menterinya Benjamin Nentanyahu kini sangat terdesak dalam mendapatkan bantuan dan pertolongan. Soalnya disini,apakah Malaysia atas prinsip serta nilai-nilai berperikemanusiaan boleh untuk turut sama menyertai negara lain dalam misi menghantar bantuan kepada Israel dan jika boleh negara kita harus giat untuk memadam api dengan seberapa banyak minyak petrol agar api menjadi semakin cepat marak dan Israel akan menjadi semakin cepat lenyap dari muka bumi ini.

3 ulasan:

usin berkata...

malaysia harus menghantar 10 kapal ke israel. negara israel mesti dibantu walaupun mereka kejam. mereka sedang kesusahan sekarang. apalagi malaysia, kerahkan angkatan 10 kapal besar bergerak ke israel sekarang. jgn lupa penuhkan tangki kapal2 itu dgn minyak bertujuan membantu israel lebih cepat lenyap dari muka bumi. BAKAR!BAKAR!BAKAR! guna balik ayat mereka ketika mengganyang rakyat palestin bunuh!bunuh! bunuh!

hilbert berkata...

Ya betul Usin,

sepatutnya Malaysia bingkas bangun memadamkan api di Israel dengan menghantar lori-lori tangki yang berisi minyak untuk disiram agar Israel segera lenyap dari muka bumi ini ;)

hangkedee berkata...

missi malaysia mesti di kepalai oleh aljuburi untuk mentalkinkan yahudi

Arkib Blog