Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Rabu, Oktober 27, 2010

Imej manusia tua muncul dari kepulan asap Gunung Merapi Indonesia !

Samada anda percaya atau tidak, cuba lihat betul-betul ditengah-tengah kepulan asap Gunung Merapi yang telah meletus di Jawa Tengah Indonesia seperti yang terdapat pada gambar yang di atas.

Untuk lebih kepastian, ambil saja gambar di atas sekaligus simpan di folder khas anda samada dalam laptop atau sebagainya dan selepas itu cuba 'zoom in' untuk mendapatkan imej dengan lebih jelas dan terang lagi.

Jika dilihat sekali imbas, wajah yang kelihatan agak kabur itu hampir menyerupai wajah penjaga kunci Gunung Merapi itu iaitu Mbah Maridjan yang turut terkorban akibat tertimbus di dalam timbunan debu gunung berkenaan dimana ketika ditemui mayat beliau dikatakan dalam keadaan sedang sujud atas tikar sembahyang.

Apakah kejadian yang agak pelik seperti itu boleh ditafsirkan sebagai satu peringatan dari Yang Maha Esa kepada segelintir rakyat di Indonesia terutamanya di wilayah Jawa supaya mereka berusaha berubah dari amalan hidup yang bertentangan dengan ajaran agama kembali kepada ajaran Islam yang sebenar.

2 ulasan:

Aisanda berkata...

nampak sangat superimpose tu bang.

hilbert berkata...

Ya lah Aisanda, terima kasih kerana ada sifat teliti dan was was.. ;-)

Arkib Blog