Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Isnin, Julai 19, 2010

Mengapa Nik Aziz gemar bercakap berpusing-pusing...


Jika sebelum ini Menteri Besar Kelantan yang juga Mursyidul Am PAS YAB Datuk Nik Aziz Nik Mat ada menyatakan bahawa beliau sudah bersedia untuk bersetuju jika PAS dan UMNO mahu berbincang demi perpaduan Melayu dan juga demi kepentingan agama Islam.

Tetapi malangnya, tak lama selepas itu nada beliau mulai berubah sama sepertimana pada kenyataan beliau sebelum ini berhubung dengan perkara yang ada melibatkan kerjasama antara PAS dan UMNO.

Pulak, Datuk Nik Aziz menjelaskan bahawa beliau mahu bertemu untuk berbincang dengan Timbalan Presiden UMNO YAB Tan Sri Muhyiddin Yassin hanya untuk perkara lain dan tidak kena mengena dengan perpaduan kaum Melayu dan Islam.

Adakah ini boleh dinamakan sebagai "sesumpah politik" ?

4 ulasan:

Apai Ngelai berkata...

salam bro,

Dasar perpaduan PAS/UMNO tidak tertakluk dalam agenda kepimpinan parti itu. Ini kerana parti itu ditubuhkan untuk menyaingi UMNO dan memperjuangkan apa yang tidak diperjuangkan UMNO. Hudud dan Kisas adalah satu alasan yang paling praktikal untuk mereka melibatkan diri dalam politik, iaitu sesuatu yang tidak ditekankan dalam pentadbiran BN. Kerjasama ini sebenarnya hanya akan melumpuhkan beberapa kepimpinan tinggi PAS kerana persaingan kedudukan dalam kerajaan apabila bergabung. Maka itulah punca mengapa PAS sanggup bekerjasama dengan DAP/PKR dengan niat untuk mendapatkan kedudukan mutlak yang dimiliki UMNO, bukan untuk berkongsi dengan sesiapa.

Jeffry berkata...

SLM BRO...OTAK WALLY SLIPOR DH KENE FORMAT DGN SI PENJUBOR!. KIRE DH JADI ZOMBIE LA TU KEHKEHKEH >|D

hilbert berkata...

Salam Apai, bro Jeff,

biasa dah kalu Nik Aziz buat kenyataan..mula kita dengar boleh harap kemudiannya kita jadi hampa~~

Muhammad berkata...

adual Pengajian Ba’Alawi 22hb Julai-8hb Ogos 2010 : http://pondokhabib.wordpress.com/2010/07/22/jadual-pengajian-baalawi-22hb-julai-8hb-ogos-2010/

MAJLIS PERDANA : CERAMAH ISRA’ MI’RAJ : http://pondokhabib.wordpress.com/2010/07/21/majlis-perdana-ceramah-isra-miraj/

Majlis Haul Sayidatina Khadijah Al-Kubro : http://pondokhabib.wordpress.com/2010/07/20/majlis-haul-sayidatina-khadijah-al-kubro/

Arkib Blog