Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Sabtu, Julai 31, 2010

Blog "Dimensi" dikurung buat kali kedua ?


Sejak beberapa hari yang lepas saya telah banyak kali untuk melayarii blog Dimensi milik blogger saudara Jeffry Damien namun hasilnya masih hampa dan saya pasti bahawa laman blog beliau telahpun disekat atau dibatal mungkin diatas sebab-sebab yang tertentu.

Jika benar, maka ini adalah kali kedua laman blog saudara Jeffry Damien berdepan dengan tindakan "mendemokrasikan rakyat" sebagaimana yang biasa-biasa kita dengar selalu didendangkan oleh pihak Pakatan Pembangkang untuk memberikan kebebasan sepenuhnya kepada rakyat untuk bersuara, menulis dan sebagainya jika pihak mereka mendapat kuasa memerintah negara.

Namun apa yang berlaku adalah disebaliknya apabila berlakunya kemungkinan rasa kurang senang pihak-pihak tertentu didalam Pakatan Pembangkang yang tidak selesa dengan apa jua kandungan yang terdapat didalam laman blog Dimensi baik dalam bentuk tulisan atau dalam bentuk gambar yang dihasilkan dikhuatir akan mendatangkan masalah kepada kesemua pemimpin didalam pakatan pembangkang...

Inikah bentuk demokrasi yang sedang diperjuangkan oleh DAP/PKR/PAS..?,,jika blogger yang pro-pakatan pembangkang yang sering menyertakan gambar-gambar para pemimpin Barisan Nasional didalam laman blog masing-masing dalam keadaan yang kadang kala keterlaluan tetapi tiada tindakan serupa diambil oleh pakatan pembangkang tetapi apabila keadaan serupa dilakukan oleh blogger pro-BN terhadap pemimpin mereka maka inilah jawapannya...

6 ulasan:

ISAC berkata...

Ye ke bro, patutlah lama x kelihatan...

Mctheory berkata...

Salam, betul ke?

kena hack ke? Mc kurang faham?

Apai Ngelai berkata...

salam, memang tak dapat nak masuk pun... Sungguh penakut manusia yang buat khianat macam ni!

Mctheory berkata...

Ciss.. blog kena 'hold' dengan google punya management, tentu ada mangkuk yang buat report.

hilbert berkata...

iya.., salam..

bro ISAC, Mctheory, Apai...

ini untuk kali kedua lah...pertamakali dulu kita semua tahu agak lama juga rakan kita Jeffry ni tidak dibenarkan berkarya selepas beliau ditahan oleh pihak berkuasa gara-gara laporan yg dibuat oleh pihak pembangkang yang tidak mahu melihat ada gambar yg dihasilkan dalam Dimensi tidak mengikut cara atau peraturan demokrasi yang mereka inginkan.

khairul berkata...

patutla.. tapi syok dimensi kasi kaw2 kat pakatan bastard.. tu.. bagi saya kalau pakatan boleh memperlekehkan bn terutama umno.. so dimensi dah balas balik dengan hentam cukup2 untuk tatapan pakatan.. tapi yang peliknya bila pihak pro bn buat, semua salah jer.. pakatan hamprak buat boleh.. so lu pikirlah sendiri...

Arkib Blog