Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Selasa, Mac 02, 2010

PM di Sarawak hari ini 02 Mac 2010

Perdana Menteri, Pengerusi Barisan Nasional yang juga Presiden UMNO YAB Datuk Seri Mohd Najib bin Tun Haji Abdul Razak kini berada sekali lagi dengan rakyat di Bumi Kenyalang untuk merasmikan Perhimpunan Agung Parti Pesaka Bumiputera Bersatu(PBB) ke-12.

Selamat datang Yang Amat Berhormat !!!, kami rakyat Bumi Kenyalang sentiasa mengalu-alukan kehadiran Yang Amat Berhormat ke Negeri Sarawak. Walaupun agak terlewat bagi saya untuk mengucapkan selamat datang kepada Perdana Menteri namun jauh disudut hati saya sebagai anak Sarawak ada tersimpan perasaan sangat bangga sekali apabila YAB Datuk Seri Mohd Najib sejak mengambil-alih pentadbiran negara telah memberi perhatian semula terhadap Sarawak dimana selepas 5 tahun sebelum itu iaitu selepas YABhg Tun Dr Mahathir Mohamad bersara kami merasa seolah-olah mulai dipinggirkan.

Semoga dengan kehadiran YAB Datuk Seri Mohd Najib ke Perhimpunan Agung PBB itu nanti dapat memberi inspirasi dan semangat baru kepada semua perwakilan yang menyertainya kerana rakyat Sarawak sangat memerlukan semangat yang kuat dari seseorang pemimpin utama negara sepertimana pada waktu era pemerintahan Negarawan Ulung YABhg Tun Dr Mahathir dulu. Kini semangat itu telah menjelma semula dalam kepimpinan baru Datuk Seri Najib dan diharap kepada seluruh rakyat Bumi Kenyalang apabila melihat gaya kepimpinan yang ada pada YAB Datuk Seri Najib hampir menyerupai gaya kepimpinan YABhg Tun Dr Mahathir dulu, maka oleh itu tekadkanlah pendirian kita semua untuk terus memastikan agar Barisan Nasional tetap menjadi pilihan kita pada pilihan raya DUN Sarawak nanti.
Posted by Picasa

Tiada ulasan:

Arkib Blog