Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Jumaat, November 13, 2009

Nik Aziz sepatutnya ikut jejak Mat Taib bekas MB Selangor

Apabila telah mengaku ada menerima pakej untuk mengerjakan haji ke Mekkah yang bernilai RM65,000.00 daripada sebuah syarikat yang dikenali sebagai Billboard Technology Sdn Bhd dimana boleh menjuruskan kepada kegiatan yang berunsurkan rasuah serta penyalahangunakuasa maka adalah lebih elok atau "molek" bagi Menteri Besar Kelantan YAB Datuk Nik Aziz Nik Mat untuk meletakkan jawatan beliau sebagai Menteri Besar dan serahkan jawatan itu kepada orang lain yang mungkin lebih bersih sedikit dari sebarang isu.

Jika dulu bekas Menteri Besar Selangor iaitu Tan Sri Muhammad Muhammad Taib sanggup untuk melepaskan semua jawatan dalam kerajaan termasuk sebagai Menteri Besar Selangor setelah isu beliau ditahan oleh pihak berkuasa Australia kerana didapati telah membawa berbagai bentuk matawang dalam jumlah yang melebihi jumlah yang dibenarkan oleh pihak Imigresan Australia, jadi tidak ada sebab untuk Nik Aziz terus duduk sebagai Menteri Besar Kelantan apabila beliau telah turut mengalami perkara yang hampir sama dengan apa yang pernah dilalui oleh Tan Sri Muhammad.

Dalam kes Tan Sri Muhammad itu dulu, kita dapat lihat betapa beliau telah bertanggungjawab penuh dengan mengambil keputusan tepat apabila telah berundur dari kerusi Menteri Besar demi untuk meletakkan kepentingan parti didepan berbanding dengan kepentingan peribadi. Oleh itu, jika Tan Sri Muhammad sanggup berbuat demikian demi maruah parti UMNO, BN serta Kerajaan Negeri Selangor mengapa pula demi maruah serta imej PAS Nik Aziz enggan mengambil keputusan yang sama sebagaimana yang telah Tan Sri Muhammad buat ?

4 ulasan:

YANG GAMBI berkata...

Salam bro, tapi Nik Aziz ini anggap dia setaraf dengan Nabi, maka wang itu hanya sebagai hadiah sahaja....

Kalau pada pemimpin UMNO barulah dikatakan rasuah....

Jeffry berkata...

SLM BRO..CUKUPLAH PAK AJIS BERDRAMA SAMPAI BERJURAI2 AIR MATA DPAN KAMERA. AIR MATA BELIAU JUGAK TAK KAN DPT MENUTUP KESALAHAN RASUAH MENANTU ANAK HANTU BELIAU!. BAPAK MERTUA BOREK ANAK MENANTU RINTIK! HEHEH

Jeffry berkata...

SLM BRO..CUKUPLAH PAK AJIS BERDRAMA SAMPAI BERJURAI2 AIR MATA DPAN KAMERA. AIR MATA BELIAU JUGAK TAK KAN DPT MENUTUP KESALAHAN RASUAH MENANTU ANAK HANTU BELIAU!. BAPAK MERTUA BOREK ANAK MENANTU RINTIK! HEHEH

hilbert berkata...

Yanggambi,
seringkali Nik Aziz hendak samakan apa yang dia lakukan menurut semua apa yang Nabi pernah lakukan, tapi sebenarnya banyak yang Nik Aziz telah lakukan bertentangan dengan tuntutan Islam.

jadi bagaimana boleh dalam perkara yang berkepentingan dia selalu saja nak samakan beliau dengan Nabi Muhamad.

bro Jeff,
itu air mata tanda penyesalan terhadap suku perkara yang pernah Pak Ajis buat tu... satu lakonan juga... mungkin dia akan dapat title aktor air mata pertama di Malaysia ;-))

Arkib Blog