Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Isnin, Oktober 19, 2009

Selamat bersidang semua Ahli Parlimen Malaysia - Jaga tingkah laku anda di dalam Dewan Parlimen...

Hari ini bermulanya wakil-wakil rakyat yang berstatus sebagai Anggota Parlimen untuk menyambung perbahasan mereka sehingga 15 Disember hujung tahun ini.

Banyak Ahli Parlimen terutamnya yang daripada Pakatan Haram mempunyai dua kerusi untuk satu orang seperti disamping mereka sebagai Ahli Parlimen mereka ada kerusi DUN sebagai ADUN di kawasan-kawasan yang tertentu.

Jadi mampukah mereka melaksanakan tugas itu serentak jika kadangkala kedua-dua Dewan itu nanti bersidang dan bagaimana mereka boleh membahagikan masa. Kerana terlalu tamak jadi begitulah jadinya.

Tetapi apa yang sangat penting ialah kepada semua wakil-wakil rakyat yang terdiri daripada kalangan mereka yang mewakili Pakatan Haram hendak menjaga tatatertib ketika berada di dalam Dewan Parlimen mahupun semasa berada didalam Dewan Undangan Negeri.

Rakyat sebenarnya semakin meluat melihat tingkahlaku anda sewaktu berada didalam dewan. Jadi kepada YB-YB terutamanya yang dari Pakatan Haram itu, bersidanglah secara orang yang bergelar sebagai "Yang Berhormat" maka janganlah anda memperlihatkan tahap tingkahlaku yang terlalu rendah daripada rakyat kebanyakan yang anda sendiri wakili. Bersidanglah secara profesional serta bertamadun.

Tidak ada satupun perkara atau masalah rakyat yang boleh diselesaikan dengan sentiasa menjerit-jerit, bertempik dan sebagainya lagi ketika didalam dewan. Berbahaslah secara sihat, ingatlah bahawa kami rakyat sentiasa memerhatikan anda.

Selamat bersidang.

3 ulasan:

YANG GAMBI berkata...

Salam bro, macam mana dengan Gobala beruk belaan Anwar yang sekor tu...... dapat ke duduk diam bila terlepas tali......

Local Fighter berkata...

Mari kita sama - sama saksikan lagak sarkas daripada ahli-ahli berhormat pembangkang.

BN-BBC pulak jangan nak ponteng memanjang je. Jangan asik nak datang sebab nak claim elaun.

Jangan tidur. Nanti KPI dapat merah jangan salahkan kerajaan!

hilbert berkata...

salam,
Yanggambi... beruk Gobala tu dah tua, payah nak diperetulkan lagi, memang dah tabiat dia suka melompat-lompat, menjerit-jerit sejak dari dalam hutan lagi hehe..

Local Fighter, oleh kerana siaran RTM ini sering bertukar-tukar waktu siaran langsung dari Parlimen maka saya rasa banyak orang ketinggalan untuk mengikuti siaran itu tadi termasuk saya juga.

Biasanya RTM akan bersiaran secara langsung dari bangunan Parlimen bermula jam 10 pagi dan berakhir jam 10.45 pagi, itu dulu. Tetapi hari ini lain pula, pukul 10.30 pagi dah tutup kedai.

Arkib Blog