Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Isnin, Jun 22, 2009

Pokok Lalang, Lidah Bercabang dan Pemain Dadu.


Inilah tiga wajah pemimpin Melayu yang tidak mempunyai pendirian tetap didalam membuat sesuatu keputusan. Belum pernah diantara mereka bertiga ini yang membuat keputusan akhir mengikut seperti apa yang telah mereka suarakan pada mulanya.

Pendirian mereka bertiga ini sering berubah-ubah pada saat-saat akhir sebelum sesuatu keputusan akan dibuat. Menjadi kebiasaan kepada mereka untuk mengkhianati kata-kata yang pernah mereka sendiri luahkan. Mereka sudah biasa untuk tidak percaya kepada diri mereka sendiri. Mereka sudah biasa untuk tidak berpegang kepada apa yang pernah mereka sendiri katakan dan mereka bertiga ini sudah biasa untuk tidak mengotakan apa yang dikata.

Sudah terlalu banyak tindakan yang mereka bertiga ini buat semuanya dilihat selalu bertentangan dengan apa yang pernah mereka sendiri ucapkan. Penampilan yang mereka bertiga ini bawa bukannya menggambarkan watak sebenar pada diri mereka. Mereka bertiga ini suka menipu diri mereka sendiri makanya bukanlah menjadi satu masalah bagi mereka untuk menipu rakyat dengan berbagai-bagai cara.

Antara contohnya;

{ 1 } Nik Aziz pernah menyatakan kepada rakyat, jika "undi Pas masuk Syurga" ...terang-terang ini adalah satu penipuan dan pembohongan. Saya yakin sangat bahawa perkataan itu tidak pernah terdapat di Kitab Suci Al Quran. Jadi bagaimana dia boleh menjanjikan Syurga kepada manusia ? Sedangkan projek untuk duniawi pun PAS terkapai-kapai nak buat untuk rakyat, inikan pulak Syurga. !!!Bohong betul Nik Aziz kan...

{ 2 } Nik Aziz pernah baru-baru ini menolak mentah-mentah serta dengan tegas cadangan yang dikemukakan oleh Haji Hadi supaya Nizar diletak sebagai calon untuk PAS di kawasan Parlimen Bukit Gantang, Perak pada pilihanraya kecil kawasan itu. Tetapi pendirian beliau tetiba berubah pada saat-saat akhir. !!!Bagai pokok Lalang kan... ..akan condong mengikut arah tiupan angin...

[ 3 ] Anwar pernah berjanji kepada rakan-rakannya dalam pakatan serta rakyat yang menyokong perjuangan pembangkang bahawa dia selaku Ketua Pembangkang akan pasti berjaya merealisasikan impian Pakatan Rakyat untuk menubuhkan Kerajaan Baru tetap pada tarikh 16 September 2008 dengan janji manisnya "hari ini bentuk Kerajaan, esok turun harga minyak". !!!Mana dianya kerajaan itu...? ...gagal dan tipukan...

( 4 ) Haji Hadi yang paling terbaru, semasa Muktamar PAS yang baru saja berlalu telah meneruskan gesaan yang pernah beliau suarakan iaitu berkenaan dengan cadangannya untuk mewujudkan kerajaan perpaduan dengan UMNO walaupun telah dibantah oleh Nik Aziz. Semasa merasmikan Muktamar PAS itu, Haji Hadi dengan tegas telah menjelaskan tentang pendirian beliau berhubung dengan cadangan kerajaan perpaduan yang diilhamkan oleh dia sendiri kepada para perwakilan yang hadir. Haji Hadi kelihatan begitu bersungguh-sungguh semasa menjelaskan hasratnya itu kepada semua para perwakilan.

Tetapi apa yang telah berlaku pada hari ini iaitu Isnin 22hb.June 2009, benar-benar telah menunjukkan dengan jelas siapa Haji Hadi Awang yang sebenarnya. Setelah selesai mesyuarat yang diadakan diantara PAS, DAP dan PKR yang khusus untuk membincangkan isu kerajaan perpaduan yang dicadangkan oleh Haji Hadi sendiri maka sidang media pun diadakan bagi membolehkan ketiga-tiga pemimpin ini iaitu Anwar, Haji Hadi dan Lim Kit Siang untuk mengumumkan keputusan bersama yang telah dicapai.

Apa yang sangat dikesali ialah sikap Haji Hadi selepas mesyuarat itu selesai serta pembohongan yang beliau buat semasa sidang media itu. Bagaimana dia tergamak menuduh cadangan kerajaan perpaduan itu adalah niat jahat UMNO pada hal dia sendiri yang menimbulkan cadangan untuk mewujudkan kerajaan perpaduan dengan UMNO. Bagaimana dia tergamak membohongi serta menipu rakyat dengan kata-kata putar belit sedemikian.

Bagaimana lagi rakyat tidak boleh berfikir setelah melihat penipuan serta pembohongan besar yang telah dilakukan oleh ketiga-tiga watak ini... Sekiranya nak hidup sekalipun, jika hari-hari menipu serta membohongi rakyat... apakah mereka ini tidak gentar sama sekali dengan hukuman yang akan menanti di alam kubur kelak...

Bertaubatlah !!! ...wahai,,, Nik Aziz Nik Mat, Anwar Ibrahim dan Haji Hadi Awang... sebelum terlambat...
Posted by Picasa

Tiada ulasan:

Arkib Blog