Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Sabtu, Disember 22, 2012

Tabung Memali hilang???

Sebenarnya saya baru tahu tentang kisah Tabung Memali yang hilang. Kalau menurut YB Datuk Zulkifli Nordin dalam menerusi entri di dalam blog beliau, Tabung Memali diwujudkan oleh PAS pada tahun 1985 bertujuan untuk membantu balu-balu syuhada yang kehilangan suami mereka dalam tragedi berdarah Memali.

Yang peliknya kenapa puak-puak Pakatan Pembangkang khususnya PAS sendiri tidak pernah kecoh dengan insiden kehilangan Tabung Memali itu walhal sekiranya melibat kepentingan UMNO/BN seperti Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) yang hilang sudah tentu heboh satu dunia mereka canang tetapi kenapa apabila melibatkan pihak mereka, diam membisu?!

3 ulasan:

Aku,Pasbuih Dan Siamang berkata...

Satu bukti yang PAS,lebih bijak menipu !! 25tahun penipuan ini tersembunyi tanpa berbau busuk di luar....kecuali setelah balu2 atau mangsa2 penipuan PAS membongkar kedajalan mereka selama ini !! Allah swt maha berkuasa !! Allahuakbar !!

Uruk-Hai berkata...

salam tuan...mohon dipautkan blog hamba mediauruk.blogspot.com

hilbert berkata...

Bro, begitu rupanya cerita di sebalik peristiwa Memali..baru saya dapat tahu...hermmmm kenapalah masih ramai yg percaya kpd PAS ooo

bro Uruk-Hai... ok bro dan terima kasih kerna singgah di blog anak merdeka :)

Arkib Blog