Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Khamis, Mei 24, 2012

Yusof, dia memang profesional tetapi tidak ada integriti

Sebelum ini, Datuk Mohd. Yusof Zainal Abiden adalah ketua pendakwaraya bagi kes liwat II yang telah diberikan kepercayaan serta tanggungjawab untuk memastikan agar Anwar Ibrahim selaku tertuduh disabitkan dengan dakwaan meliwat pekerja lelakinya sendiri Mohd. Saiful Bukhari Azlan.

Tetapi malang sekali apabila Datuk Mohd. Yusof, yang mewakili mangsa liwat di mana harapan tinggi terhadapnya untuk melihat keadilan bagi Mohd. Saiful dapat ditegakkan, perbicaraan bebas dari sebarang kegiatan rasuah dapat dilaksanakan namun segalanya hancur berkecai sebaik mahkamah memutuskan untuk melepas serta membebaskan Anwar dari dakwaan meliwat.

Segala rahsia pembebasan Anwar Ibrahim atas tuduuhan meliwat yang diselubungi dengan seribu satu misteri akan terbongkar sedikit demi sedikit bermula dengan tindakan Datuk Mohd. Yusof apabila melibatkan diri beliau dalam pasukan pembelaan mewakili Anwar Ibrahim dalam kes perhimpunan haram Bersih 3.0.

Datuk Mohd. Yusof baca di sini mengakui beliau seorang yang profesional dalam tugas tetapi adakah perlu baginya menggadaikan integriti atau kejujuran diri semata-mata hanya untuk memenuhi tuntutan agar dilihat sebagai seorang yang profesional dalam menjalankan tugas.

Saya secara peribadi tidak berniat untuk mempertikaikan tindakan yang diambil oleh Datuk Mohd. Yusof ini sebab itu adalah hak beliau tetapi kenapa harus Anwar Ibrahim yang beliau nak bela, mustahil bagi seorang yang profesional seperti Datuk Mohd. Yusof tidak menyedari pengkhianat bangsa dan perosak negara seperti Anwar Ibrahim telah banyak kali menimbulkan keresahan di kalangan rakyat negara ini.

Logikkah bagi seorang pengamal undang-undang kelas tinggi seperti Datuk Mohd. Yusof boleh menjadi tidak tahu untuk menilai baik buruknya dari tindak-tanduk Anwar Ibrahim selama ini terhadap keselamatan, keamanan negara serta perpaduan kaum di negara ini.

Tentu ada rahsia besar antara Anwar Ibrahim dengan Datuk Mohd. Yusof Zainal Abidin sepanjang perbicaraan kes liwat II yang cuba diselindung...kalau tak masakan segalanya boleh berubah dalam tempoh masa belum sampai setahun.

2 ulasan:

Berita dari gunung berkata...

Rezeki yang dicari, rezeki yang tergolek di kaki. Usop, apa nak heran.....

konarbaring berkata...

AKU PUN TAK FAHAM USUP NI DARI DULU SAMPAI SEKARANG ANUAR TIMBUL HURU HARA DIA NAK BELA..
MANA INTEGRITI SEORANG PROFESIONAL..

Arkib Blog