Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Sabtu, Mac 03, 2012

Scorpene: Majalah Tiga TV3 juga turut dedah perihal kapal selam negara

Malam ini Sabtu 3 Mac 2012, TV3 melalui segmen Majalah 3nya juga telah secara terang-terangan menyiarkan dengan jelas mengenai rahsia-rahsia tertentu pada dua kapal selam pertama negara iaitu KD Tunku Abdul Rahman serta KD Tun Abdul Razak.

Tetapi yang peliknya ialah kenapa penglibatan blogger Papa Gomo yang turut terpilih selain daripada Ketua Menteri Pulau Pinang YB Lim Guan Eng untuk belayar dengan kapal selam semasa berlansungnya Maritim Antarabangsa Langkawi tahun lepas terus diungkit segelintir rakan-rakan sealiran.

Patutnya kita semua berbanggalah kerana rakan blogger telah dipilih tidak kira siapalah yang membenarkan beliau masuk sebab apa yang penting keselamatan semua pihak diutamakan dan apabila salah seorang blogger diterima untuk masuk bererti itu adalah satu pengiktirafan oleh pihak kerajaan terhadap peranan yang kita semua mainkan selama ini.

Syabas dan tahniah Papa Gomo, kerana telah ada pengalaman menyelam bersama dengan kapal selam kebanggaan rakyat Malaysia. Saya tabik dan bangga kepada anda. Jangan kisah apa orang kata dan yang penting adalah ikhlas dan itulah saya turut sangat teruja. :-)

5 ulasan:

Megat Alam Gempita berkata...

Hehehe

Teman dah nengok memang kelas Majalah Tiga malam ni siap ada Surah Al Anfal ayat 60.

Rasanyer elok Nurul Izzah a/p Anuwar Berahim Pandy Kutty belajar memahami ayat ini. Kalau tak tau pergi belajar. Jangan tanya pada Tony Pua, Ngah-Ngeh, LGE atau mana-mana ahli Deep Asshole Pandit (DAP) takut dapat ajaran sesat nanti!

Jeffry berkata...

MMG CANGGIH. DPT MENYELAM DI KEDALAMAN PALING MAKSIMA SEKALIGUS MENAFIKAN TOHMAHAN I TONY PUAKER DAN NURUL ANAK SETAN KEHKEHKEHKEH

Aku Peduli Apa @ APA berkata...

Assalam AM.
Program Majalah 3 tu disiar rentetan dari pendedahan anak kapal sebenar oleh you know who?

Sebagai damage control dan melindungi identiti sebenar anak kapal yang dah terdedah maka persembahan tadi malam.

Bodoh sangatlah MINDEF nak benarkan TV3 siarkan nama anggota dan tugasan yang mereka buat dalam Scorpene tu kecuali untuk diversion atas kesilapan awal.

Yang digambarkan cuma anggota yang bertugas dipengkalan seolah olah mereka krew kapal selam sebenar..he he he.

hilbert berkata...

Bro Megat AG,
Ahli2 Parlimen Pakatan Haram tu pun satu, bengal macam milo suam ;)

Bro Jeffry,
memang canggih bro, tu lah buat lidah LGE sampai sekrang terus terkelu he he

Bro APA, terimakasih bro atas makluman :)
kiranya macam tu ok juga le, sekurang-kurangnya rakyat Malaysia rasa berpeluang melihat ke dalam walaupun bukan semua tempat boleh dimasuki. Tu kena faham atas dasar keselamatan.

Askar Setia berkata...

Salam

Tiada rahsia pun didedahkan dalam Majalah 3 tu. Peralatan rahsia dah di'blur'kan. Tahap kemampuan selaman pun tidak diberitahu. Tiada negara dalam dunia ni akan dedahkan kemampuan selaman kapal selam mereka.

Apa2 pun, penyiaran tersebut mampu menjawab tomahan puak-puak pembangkang terutamanya berkaitan kos. Kita beli kapal selam ni bukan 'beli kapal selam' tu aje.

Dari aspek penyelenggaraan dan latihan pun turut diambil kira.

Bravo zulu TLDM!

-Askar Setia-

Arkib Blog