Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Isnin, Februari 27, 2012

Himpunan Khalwat 2.0: Ustaz DUNHILL masuk perangkap UMNO/BN!

Ustaz DUNHILL Badrulamin Baharum mendakwa penangkapan beliau oleh pihak Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) adalah sesuatu kejadian yang telah dirancang terlebih dahulu dan tentunya mereka akan menuduh ianya sebagai satu pakatan sulit antara UMNO/BN dengan pihak JAIP untuk mengenakan beliau. Ustaz DUNHILL tu cakap dia cuma nak bantu wanita berkenaan hendak mendapatkan bilik penginapan dan takde niat lain.

Himpunan Hijau 2.0 yang kini lebih baik dikenali sebagai Himpunan Khalwat 2.0 yang berlangsung di Kuantan Pahang semalam yang turut disertai oleh Sasauterawan Negara A. Samad Said juga bolehlah mereka katakan sebagai satu lagi bentuk konspirasi dibuat oleh pihak UMNO mahupun BN untuk memerangkap mereka daripada pihak Pakatan Haram Pembangkang. Dan maknanya, mana-mana mereka yang turut serta dan hadir pada perhimpunan itu semalam adalah jenis yang mudah dijerat, tidak punya akal fikiran sendiri sama macam lembulah lebih kurang.

Lagi banyak kemusykilan, Ustaz DUNHILL tu kata dia dan wanita berkenaan berjam-jam kena kurung dalam bilik Hotel Swiss Garden itu setelah dipukul serta dibelasah dengan teruknya oleh sekumpulan lelaki yang diketuai oleh suami wanita itu. Macamana ya, sedangkan ketika pihak JAIP mengetuk pintu bilik hampir 20 minit pula kena menunggu baru Ustaz DUNHILL tu buka bilik sambil pakai tuala saja.

Lagipun kalau betullah wanita tu mahu minta pertolongan beliau(Ustaz DUNHILL) mendapatkan sebuah bilik, kenapa tidak suruh tunggu saja di luar di lobi atau di kaunter hotel tersebut sementara beliau sedang bersiap mengenakan pakaian. Sebagai seorang ustaz, patutnya Ustaz DUNHILL tu lebih tahu apa hukumnya dalam Islam kalau sedang berdua-duaan dengan seorang wanita bukan muhrim di dalam sebuah bilik.

Takkanlah apabila UMNO/BN buat konspirasi macam tu pun Ustaz DUNHILL tidak tahu berpikir dan masih lagi mahu ikut semua sehinggakan iman di dada juga turut melayang. Nampaknya UMNO/BN memang hebat sejak dulu sehingga sekarang, kali-kali puak daripada Pakatan Haram kena jerat, mudah sangat masuk perangkap tetapi yang peliknya kalau puak-puak mereka yang pasang perangkap tidak semudah itu pula pihak UMNO/BN masuk jerat he! he! he!

3 ulasan:

Aliffnajmi berkata...

anging klu dah biasa makan bangkai, maka bangkai jugak yg dicariknya w'pun tau bangkai itu (kononya) adalah jerat/perangkap.

hilbert berkata...

tu lah bro, kalau dah kena sana sini orang lain yg dituduh pasang perangkap

waktu buat rasa sedap diam he he

Bingai @ Bangang berkata...

Bini orang tu Ostad! Di TendangTerajang

Arkib Blog