Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Rabu, Disember 21, 2011

Golf terbuka Saifuddin: Anwar bermain di bawah sedar pada lubang terakhir !

 Di sebalik kontroversi mahasewel yang di ketuai oleh Adam Adli merusuh, menyerbu bangunan UMNO serta menurunkan bendera yang mengandungi imej wajah Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib, Ahli Parlimen Permatang Pauh yang juga Ketua Umum PKR, Ketua Pembangkang di Parlimen Anwar Ibrahim telah sedaya upaya cuba untuk mengheret Negarawan Terulung YABhg Tun Dr Mahathir ke dalam masalah-masalah yang sedang dan akan dihadapi oleh beliau serta Parti Keadilan Rakyat PKR keseluruhannya.

Mereka-reka cerita baru serta dakwaan palsu yang baru terhadap Tun Dr Mahathir kononnya bekas Perdana Menteri itu pernah memohon pinjaman daripada Bank Dunia ketika krisis kewangan 1996-1997, Anwar Ibrahim terlupa bahawa permohonan untuk mendapatkan pinjaman daripada Bank Dunia itu dibuat oleh beliau sendiri sebelum dipecat daripada parti UMNO dan disingkirkan dari kerajaan pada 3 September 1998.

Nasib baiklah daya ingatan Tun Dr Mahathir sentiasa kuat dan segar maka sudah tentulah tidak semudah itu untuk Anwar Ibrahim boleh membuat penyelewengan terhadap apa jua fakta yang berkaitan dengan pantadbiran kerajaan pusat biarpun ianya merupakan urusan akhir Tun Dr Mahathir sebagai Perdana Menteri kerana beliau telah berjanji akan menyemak sendiri segala dokumen berkaitan pinjaman yang dibuat oleh kerajaan Malaysia di Ibu Pejabat Bank Dunia itu.
Tak serik-serik lagi, sudah dulu kena sekarang dia rembat lagi jambu-jambu. Ini mungkin jambu baru Anwar Ibrahim. Baru-baru ini Adam Adli telah bertindak sungguh biadap dan kurang ajar dengan menghina bendera pemimpin nombor satu negara, Adam Adli sanggup menurun bendera wajah Datuk Seri Najib di PWTC kerana sudah termakan hasutan Anwar Ibrahim hasil kerjasama terbuka yang sangat baik daripada Timbalan Menteri Pengajian Tinggi Datuk Saifuddin al-Bendera.

Tanpa persetujuan terbuka daripada Datuk Saifuddin al-Bendera barangkali belum berani lagi Adam Adli hendak bertindak sedemikian walaupun sebelum ini "perbuatan menurun" sudah menjadi kebiasaan bagi dirinya seperti menurunkan pakaian yang beliau pakai ketika berada berduaan di dalam jamban bersama dengan teman serumpunnya...dan mungkin inilah agaknya kriteria yang diperlukan oleh Anwar Ibarhim bagi meneruskan kesinambungan PKR masa depan, cukup kelayakan, memenuhi cita rasa pejuang Seksualiti Merdeka

Tiada ulasan:

Arkib Blog