Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Khamis, November 10, 2011

Bodoh 1PR: hingga ke Parlimen Izzah & Tony Puaka promosi barangan KR 1Malaysia !

Betapa bodohnya tindakan dua Ahli Parlimen Pakatan Haram Nurul Izzah Haji Anwar dari PKR dan Tony Puaka dari DAP yang sanggup bersusah payah berkunjung ke Kedai Rakyat 1Malaysia semata-mata mahu membeli beberapa jenis barangan untuk dipamerkan ketika Sidang Media di bangunan sementara Parlimen bagi menunjukkan bahawa harga rendah dan murah setiap jenis barang di premis berkenaan yang diwar-warkan oleh kerajaan sebelum ini kononnya cuma indah khabar dari rupa.

Tidakkah kedua-dua wakil rakyat Pakatan Haram itu sedar bahawa sikap kebanyakkan masyarakat di mana-mana negara termasuklah yang di negara kita ini, memang kebanyakkan daripada mereka ini mempunyai sikap yang pelik dan aneh, mana yang ditegah maka itulah yang nak sangat mereka hendak ambil tahu dan begitulah seterus sekira dilarang jangan beli barang itu, jangan makan makanan itu dan ini, jangan dekati kawasan atau kedai itu sudah pasti semakin ditegah semakin berduyun-duyunlah pula orang ramai menyerbu untuk mendapatkan barang-barang disitu.

Inilah yang saya katakan tentang betapa bodohnya tindakan Nurul Izzah dan Tony Puaka dalam usaha mereka untuk menjahanamkan hasrat murni Perdana Menteri Datuk Seri Hj Mohd Najib yang mahu meringankan bebanan rakyat sebagai pengguna. Apabila sebahagian daripada barang-barang berkenaan sengaja dibawa masuk ke dalam kawasan Parlimen bertujuan untuk mensabotaj usaha kerajaan BN itu dan selepas itu keluar pula cerita tentangnya di akhbar atau di media-media.

Bukankah tindakan kedua wakil rakyat pembangkang itu secara tidak langsung turut memperkenalkan produk-produk yang terdapat di Kedai Rakyat 1Malaysia yang kemudiannya tentu akan menarik minat rakyat kebanyakan untuk mengetahui lebih lanjut lagi mengenai gerai berkenaan dan ini kemudiannya pasti membawa mereka untuk berkunjung ke sana dan apabila mereka yang telah membeli barang di situ sedar bahawa kedai tersebut menjual setiap jenis barangan pada harga yang berpatutan malah ada jenis yang lebih murah dari tempat lain, akhirnya tanpa Nurul Izzah dan Tony Puaka sedari bahawa perbuatan mereka itu sebenarnya telah memperbodohkan diri mereka sendiri serta seluruh wakil rakyat dari Pakatan Haram Pembangkang.

3 ulasan:

masbi berkata...

Kedai Cina tipu pembeli Melayu sejak berzaman secara halus Izzah tak kesah pun.. tetapi bila kedai Melayu lebih sedikit harga hebuh satu dunai... apani Nurul ..kenapa dengki kesumat sangat hang ni... kerana pak hang kena hentam ka...bertaubatlah...

Bangsa Melayu dok kena tipu dikedai runcik Cina sudah bermula sejak dan sebelum hang lahir didunai ni lagi...Insafla hangpa semua sekeluarga sebelum takdir menjelma....

usin berkata...

itulah aksi binatang jantan kapir dan binatang betina bertudung binti haji amerika. kerjanya tak lain nk sabotaj apa sahaja yg kerajaan buat untuk tolong rakyat. haram jadah sungguh aksi makhluk tak sedar diri ni. kedai bangsa cina dh lama tipu & main harga tak pulak bwk ke parlimen. patutnya sebagai mp, apa sumbangan yg korang boleh beri untuk makmurkan rakyat, bukan sabotaj kerja org lain. tugas mp ni ko berdua ingat asyik berlawan politik je ke. mcmana korang jaga kawasan korang. apa sumbangan korang kpd pengundi2 & bukan pengundi kawasan korang. bodoh tak masuk ajar sungguh korang ni. eh, org ke?

hilbert berkata...

tu lah saja yang mampu wakil2 rakyat pakatan haram buat,,,mereka hanya buat yang termampu..kritik apa saja yang BN buat...tiada yg baik semuanya merugikan rakyat,,tu saja yg ada dalam otak mereka

Arkib Blog