Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Selasa, September 06, 2011

TS Ghani, DS Nazri & DS Hisham, ke-3-3 mereka sama saja !!!

Peguam Negara Tan Sri Abdul Ghani Patail
Kelemahan dia suka mengumpul serta menyimpan segala kertas siasatan yang diserahkan oleh pihak Polis kepadanya sampai bertimbun dalam kamarnya tanpa berani mengambil tindakan susulan terhadap kes-kes yang melibatkan puak-puak Pakatan Haram...


Menteri Di Jabatan Perdana Menteri
YB Datuk Seri Mohd Nazri Tan Sri Abdul Aziz
Kelemahan yang ada pada dia ialah terlalu setia, tak sanggup menegur boss dan kalau ada orang lain yang tegur boss dia maka akan dikritik si menteri ini contohnya walaupun satu ketika dulu individu berkenaan pernah menjadi boss kepada beliau, sifat mudah lupa diri, setia tak bertempat menyebabkan menteri ini seolah-olah leka dengan kedudukannya sehingga terlupa akan tanggungjawab sebenar.


Menteri Dalam Negeri
YB Datuk Seri Hishamuddin Tun Hussein
Kelemahan beliau semua orang dah sedia maklum...suka bermain dengan amaran..sikit, sikit amaran... sampai isu tempoh tarikh tamat program 6P sistem bometrik juga sempat lagi beliau main amaran, tangguh dah berapa kali dah untuk ditamatkan tapi lepas tu entah...
 Blogger Yuseri Yusoff atau Double YY ada isu menarik untuk kita renungi bersama. Tulisan beliau adalah mengenai peranan ketiga-tiga individu iaitu Tan Sri Ghani Patail, Datuk Seri Nazri Aziz dan Datuk Seri Hisham yang punya tanggungjawab masing-masing dalam menentukan keadaan dalam negara agar terus stabil, makmur dan harmoni.

Namun sayang sekali apabila ketiga-tiga mereka ini yang telah diamanahkan oleh rakyat dan kerajaan untuk memikul tanggungjawab berkenaan ternyata telah gagal untuk menggalas tugas yang diberi bila tidak mampu untuk melaksanakannya dengan berkesan sebagaimana yang diharapkan oleh ramai pihak.

Telah terlalu banyak sudah isu-isu yang sensitif berbangkit dalam lingkungan masyarakat negara ini sejak sekian lama tidak mampu ditangani dengan baik oleh ketiga-tiga mereka ini walaupun berbagai desakan oleh banyak pihak terhadap mereka untuk bertindak disuarakan namun semuanya tidak dihiraukan.

Laporan Polis dah bertimbun-timbun dibuat terhadap isu-isu semasa tetapi KDN asyik dengan irama lamanya "amaran" dan begitu juga dalam hal kertas siasatan yang sudah lengkap juga sudah berlori-lori dihantar oleh pihak Polis kepada Menteri Di Jabatan Perdana Menteri serta kepada Pejabat Peguam Negara tetapi mana dia tindakan susulan oleh keduanya? Tiadakan...

Dalam isu perhimpunan BERSIH 2.0 misalnya, apa yang ketiga-tiga mereka ini sudah lakukan terhadap Ambiga Sreenevasan, Mat Syabun, A. Samad Said, Marina Tun Mahathir, Anwar Ibrahim, Tian Chua...apa tindakan yang telah dikenakan? Isu terbaru, Mat Syabun Komunis, apa yang termampu ketiga-tiga mereka ini akan buat nanti?... hanya mampu berdiam diri???

2 ulasan:

gome berkata...

makan gaji & elaun buta hasil dari duit cukai rakyat.........

hilbert berkata...

lebih kurang macam tu lah agak nye bro..

Arkib Blog