Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Khamis, September 15, 2011

Chin Peng sahkan Mat Indera adalah Panglima Komunis Johor

Pengakuan bekas pemimpin Parti Komunis Malaya (PKM) Chin Peng tentang keterlibatan secara langsung Mat Indera didalam pergerakan para pengganas komunis 61 tahun yang lama telah didedahkan oleh bekas Pengarah Cawangan Khas Polis Di Raja Malaysia (PDRM) Datuk Zulkifli Abdul Rahman dan cerita mengenainya anda boleh bacanya di sini .

Dan sudah tentulah kita semua ingin mahu tahu apakah reaksi terbaru Timbalan Presiden PAS Mat Syabun sebaik saja dia tahu bahawa peranan serta kedudukan Mat Indera dalam PKM sebenarnya telah lama didedahkan oleh Chin Peng kepada masyarakat di Australia iaitu ketika berlangsungnya satu dialog yang diadakan di sebuah Universiti terkemuka di Canberra, Australia pada 22 dan 23 February 1999.

Antara lain Datuk Zulkifli Abdul Rahman menegaskan "Mat Indera pada masa itu dikenali sebagai panglima yang memerintah komunis di kawasan selatan dan utara Johor iaitu di Batu Pahat, Muar, Segamat, Tangkak dan seluruh Melaka."

"Ini bukan cerita yang dikutip di tepi jalan, tetapi disahkan sendiri oleh Chin Peng kerana baginya untuk menjadi pengganas mesti menjadi komunis," ujarnya lagi.

Tetapi Mat Syabun yang gagal teruk dalam keputusan peperiksaan SRP terutamanya subjek sejarah terus menjulang Mat Indera sebagai hero dan wira negara. Dalam peperiksaan SPM beliau hanya mampu mendapat Sijil Am Pelajaran (SAP) akibat lemahnya pengetahuan am Mat Syabun tentang sejarah negara namun dia masih lagi tetap mahu dilihat yang dia pakar tentang sejarah tanah air.

3 ulasan:

Jeffry berkata...

TINDAKAN MAT SABUN SETERUSNYA ADALAH MENERUSKAN SAMAN YG BAKAL MEMALUKAN DIRI SENDIRI. LEPAS TU PEGI KUBOR MAT INDERA. SERU MAYAT DIA BANGKIT DARI KUBOR UTK JELASKAN KEADAAN SEBENAR KEHKEHKEHKEH

hilbert berkata...

Aik bro??? Mat Syabun nak ambik minyak dagu ke??? hehehe...perjuangan hingga ke alam kubur pulak ;))

Cerita Aku berkata...

Dia ni suka main sabun ker?

Arkib Blog