Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Isnin, Februari 14, 2011

Nik Aziz baru sedar bahawa orang Jakun adalah rakyat Malaysia !

Usia semakin mencecah 80 tahun dan beliau sudahpun mentadbir negeri Kelantan Darul Naim sebagai Menteri Besarnya sudah hampir lebih 20 tahun lama tetapi sebagai seorang Menteri Besar tentunya sebagai pemimpin adakah patut bagi YAB Datuk Nik Aziz Nik Mat selama itu untuk tidak tahu langsung bahawa kaum Jakun merupakan sebahagian daripada suku kaum yang terdapat dalam masyarakat orang Asli di sebelah Semenanjung Malaysia.

Sangat pelik juga alasan yang diberikan oleh Mursyidul Am PAS itu atau dia dah tiada alasan yang lain lagi yang paling sesuai untuk menjelaskan kepada orang ramai berhubung dengan tuntutan maaf daripada suku kaum Jakun yang dihina oleh beliau baru-baru ini.

Samalah juga perangai Nik Aziz ini dengan Abdul Hadi Awang yang dulu pernah menghina rakyat Sarawak sebagai masih mengenakan cawat sebagai pakaian mereka..cuma bezanya Nik Aziz telah memohon maaf dari kaum Jakun atas keterlanjuran beliau itu namun Datuk Seri Hj Abdul Hadi sehingga saat ini belum lagi menarik balik penghinaan beliau terhadap rakyat Sarawak khususnya kaum Dayak spesis Baru Bian !

2 ulasan:

Jeffry berkata...

ALA BROO. BAB HINA MENGHINA SERAH JEK KAT WALLY SLIPOR DAN PARTNER DIA SI HJ HADI. TU PASAL RAMAI DH MENYAMPAH DGN PARTI PERKAUMAN MCM FUCKATAN NIH. YG HERAN TU DIORANG PLAK TUDUH KERAJAAN BERSIFAT PERKAUMAN. ADA KAAA..HARKK PTUIHHH KEHKEHKEH

hilbert berkata...

kebiasaan pihak Pakatan agaknya tu Jeff, mereka berak merata-rata..tapi biarkan orang lain yang sapu..

Arkib Blog