Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Khamis, Januari 13, 2011

Salam Takziah buat rakan seperjuangan yang telah pergi buat selamanya....

Sedih sangat Anak Merdeka pagi ini bila buka saja online, baca berita dari artikel di blog rakan-rakan semuanya berkisar mengenai kematian saudara Yang Gambi. Mula memang saya tak percaya, ingatkan gurauan mereka tapi bila kenyataan mereka serupa baru saya tahu bahawa berita ini benar.

Sebenarnya saya dan semua yang lain mungkin memang tak menduga beliau akan pergi meninggalkan kita buat selama-lamanya namun itu kuasa Tuhan yang telah menentukan segala-galanya.

Saya secara peribadi terasa sangat kehilangan beliau apabila mengingat kembali akan semangat patriotik selaku warga negara terhadap Malaysia terutamanya bila berdepan dengan isu dua hala Malaysia-Indonesia maka pada waktu itulah saya nampak semangat kenegaraan yang menebal pada Yang Gambi melalui tulisan beliau.

Kepada keluarga Allahyarham harap tabah dan kuatkan semangat...hanya doa dari kejauhan ini oleh seorang rakan alam siber sebagai pengganti diri yang mampu mengiringi permergiannya. Semoga Roh Allahyarham akan ditempatkan dikalangan mereka-mereka yang beriman dan bertaqwa. Amin !

Al-Fatihah

1 ulasan:

Panglima Perang Cyber berkata...

Al Fatihah...

Belasungkawa utk arwah di blog Panglima dengan dimuatkan komen tuan puan para bloggers sekelian.

terasa sangat sedih walau kita tidak pernah bersua di alam nyata.

moga Allah mengampunkan dosa beliau atas jasanya mempertahankan Alif Ba Ta.

Arkib Blog